Το Κίεβο αποσύρει τα τελευταία ουκρανικά στρατεύματα από τη ρωσική Κριμαία

Loading...


Εν​τολή στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να αποχωρήσουν από τη ρωσική επαρχία της Κριμαίας έδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο παράνομος «πρόεδρος» στο Κίεβο, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά και την κατάληψη από Ρώσους πεζοναύτες της ναυτικής βάσης στη Θεοδοσία, μία από τις ελάχιστες εναπομείνασες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία που εξακολουθούν να φέρουν την ουκρανική σημαία.

Και βέβαια η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει και τις χθεσινές δηλώσεις του «υπουργού» Άμυνας Ιγκόρ Τενιούκ ότι η «κυβέρνηση»… του Κιέβου είχε διατάξει το ουκρανικό Ναυτικό στην Κριμαία να ανοίξει πυρ κατά των δυνάμεων αυτοάμυνας της Κριμαίας, κάτι που οι ρωσόφωνοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, Ουκρανοί πλοίαρχοι φυσικά αρνήθηκαν να πράξουν.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το Κίεβο δεν είχε άλλη επιλογή από το να δώσει εντολή αποχώρησης των τελευταίων ουκρανικών στρατευμάτων από τη ρωσική αυτή χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας.

Εν τω μεταξύ, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, έγραψε με αφορμή αυτήν την εξέλιξη νωρίτερα σήμερα το twitter:

«Είμαι πολύ ανήσυχος σχετικά με την Ανατολική Ουκρανία. Θα συναντήσω τους συναδέλφους μου υπουργούς Εξωτερικών στην Χάγη για να συζητήσουμε για τα επόμενα βήματα και τις σχέσεις μας με την Ρωσία», έγραψε ο Χέιγκ.

Και όλα αυτά, ενώ όπως πρώτο στην Ελλάδα, έγραψε εχθές το defencenet.gr, ρωσόφωνοι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, δηλώνουν έτοιμοι για μάχη κατά των νεοναζί του Κιέβου και των μισθοφόρων της Blackwater, και ενώ ήδη σε 189 ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις έχουν υψωθεί ρωσικές σημαίες!Ετικέτες