Τουρκία: Βάζει πλώρη για πρωθυπουργός o Αχμέτ Νταβούτογλου;

Loading...


Πληθαίνουν οι αναφορές στη Τουρκία πως ο τωρινός επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Aχμέτ Νταβούτογλου σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός.

Οι επιδόσεις από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η Τουρκία επιχειρεί να…

σταθεί εκ νέου στα πόδια της μετά τη δίνη των σκανδάλων διαφθοράς στα Σώματα Ασφαλείας και στην κυβέρνηση, έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του στο εσωτερικό της Άγκυρας.

Η διεθνής συγκυρία με την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου η Άγκυρα επιχειρεί να αποκτήσει εκ νέου τη θέση του διαμεσολαβητή στο Μεσανατολικό με λεκτικές επιθέσεις στο Ισραήλ, ενισχύει το προφίλ του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του δεν έκρυψε την πρόθεσή του ότι διατηρεί «προσωπικές φιλοδοξίες».

«Προσπαθώ νύχτα και μέρα να κάνω τη δουλειά μου. Και μετά τα βλέπω όλα αυτά στον ύπνο μου. Σε αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες, το να αποδίδω σημασία σε προσωπικές προτεραιότητες θα ήταν προδοσία» εξήγησε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ακούγεται ολοένα και περισσότερο ως ο πιθανότερος διάδοχος του τωρινού πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Ετικέτες