Πάνω από 700 Παλαιστίνιοι νεκροί στη Γάζα

Loading...


Υπό το βλέμμα μίας αμήχανης διεθνούς κοινότητας συνεχίζεται η σφαγή στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Οι νεκροί Παλαιστίνιοι έχουν φτάσει τους 714 σύμφωνα με απολογισμό της Τετάρτης, ενώ το πρωί της Πέμπτης οι επιδρομές συνεχίστηκαν και στοίχισαν τη ζωή σε ακόμη 18. Στους 34 οι ισραηλινοί νεκροί.

Έξι παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων δύο μικρά παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού δυτικά της Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

«Έξι μέλη της οικογένειας αλ Αφτάλ μεταξύ των οποίων ήταν ένα πεντάχρονο κοριτσάκι και ένα τρίχρονο αγοράκι σκοτώθηκαν», δήλωσε ο αλ-Ασράφ Κούντρα εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

Νωρίτερα οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών είχαν ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 66 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη κατά την 16η ημέρα της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Γάζας.

Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι κυρίως άμαχοι, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κάτι που επιβεβαιώνει και ο ΟΗΕ.

Παρά τις επίσημες αναφορές για τον έως τώρα αριθμό των θυμάτων είναι δύσκολο να εξακριβωθεί αν αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία, εξ αιτίας της χαοτικής κατάστασης στη Γάζα και της έλλειψης συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, τη στιγμή που πτώματα συνεχίζουν να απομακρύνονται καθημερινά από τα συντρίμμια των σπιτιών που καταστράφηκαν, σύμφωνα με διασώστες.