Νεκροί 27 άνθρωποι που ποδοπατήθηκαν σε ινδουϊστικό προσκύνημα

Loading...


Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια ομαδικού θρησκευτικού λουτρού στον ποταμό Γκονταβάρι με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών.

Ποδοπάτημα στις όχθες ιερού ποταμού κατά τη διάρκεια ινδουϊστικής θρησκευτικής εκδήλωσης προκάλεσε τον θάνατο 27 ανθρώπων στη νότια Ινδία, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια ομαδικού θρησκευτικού λουτρού στον ποταμό Γκονταβάρι με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας του Αντρα Πραντές , το ποδοπάτημα σημειώθηκε όταν ομάδα πιστών έβγαινε από τα νερά του ποταμού την ώρα που η επόμενη ομάδα προσπαθούσε να εισέλθει.
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για τις ανθρώπινες απώλειες στο Ρατζαχμούντρι και τα συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς των θυμάτων με μήνυμά του στο Twitter.
Στην Ινδία αυτήν την εποχή αρχίζουν τα ινδουϊστικά προσκυνήματα στα οποία συμμετέχουν τεράστια πλήθη. Είκοσι χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός μέχρι την περίοδο που αρχίζει από το τέλος του Αυγούστου και εκτείνεται στα μέσα του Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται η μετακίνηση 10 εκατομμυρίων πιστών.Ετικέτες