Λουτρό αίματος σε νέες συγκρούσεις στο Σλαβιάνσκ

Loading...


Περισσότεροι από 30 φιλορώσοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

«Υπολογίζουμε ότι οι τρομοκράτες έχασαν περισσότερους από 30 ανθρώπους», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Ένοπλοι έστησαν τη Δευτέρα ενέδρα στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, προκαλώντας σφοδρές συγκρούσεις κοντά στο Σλαβιάνσκ, κατά τη διάρκεια των οποίων τέσσερις ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 20 τραυματίσθηκαν.

Τη Δευτέρα, οι φιλορωσικές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι τέσσερα μέλη τους σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις. Στο Ντονέτσκ, η υπηρεσία Τύπου του αεροδρομίου ανακοίνωσε την «προσωρινή διακοπή» όλων των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο, χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

Η απόφαση ελήφθη από τις ουκρανικές αεροπορικές Αρχές. «Προς το παρόν δεν έχουμε άλλες πληροφορίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Σχέδιο εκκένωσης των Εβραίων

Για μεγάλη «Έξοδο» από την Οδησσό της ανατολικής Ουκρανίας η οποία έχει γίνει θέατρο σφοδρών συγκρούσεων, προετοιμάζονται οι 30.000 Εβραίοι της περιοχής, καθώς ακροδεξιοί και εθνικιστές έχουν εμπλακεί στην αντιπαράθεση μεταξύ Κιέβου και Ρωσίας για τον έλεγχο της περιοχής.

Η βία κορυφώθηκε την Παρασκευή με την πυρπόληση του Σπιτιού των Συνδικάτων, με βόμβες μολότοφ, όπου κάηκαν ζωντανοί, εκτελέστηκαν και ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου, δεκάδες φιλορώσοι διαδηλωτές που έσπευσαν να οχυρωθούν εκεί. Βίντεο δείχνει ανθρώπους που πηδούν για να σωθούν να θανατώνονται.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ευθεία στόχευση των Εβραίων, έχουν καταγραφεί δείγματα έξαρσης του αντισημιτισμού, οι επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας, δήλωσαν στην Jerusalem Post ότι ίσως αυτό συμβεί σε ένα νέο ξέσπασμα ταραχών και πρόσθεσαν πως ετοιμάζουν σχέδιο εκκένωσης.

Ενισχύεται ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία θα ενισχύσει το στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα με νέα υποβρύχια και πολεμικά πλοία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας.

«Νέα υποβρύχια θα ενταχθούν φέτος στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και πλοία επιφανείας νέας γενιάς. Όλο αυτό απαιτεί μεγάλη προσοχή από εμάς», δήλωσε ο Σόιγκου στο πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Ένα μέρος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχει τη βάση του στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το Μάρτιο.