Λιβύη: Αποκεφάλισαν εργάτη επειδή δεν ήταν μουσουλμάνος

Loading...


Οι Αρχές των Φιλιππίνων επιβεβαίωσαν την εκτέλεση ενός Φιλιππινέζου εργάτη κατασκευαστικής εταιρείας, ο οποίος αφού πρώτα απήχθη όμηρος, κατόπιν αποκεφαλίστηκε από ισλαμιστές ενόπλους στη Λιβύη.Eίναι τα ίδια άτομα που οι ΗΠΑ αποκαλούσαν μαχητες της ελευθερίας όταν έριξαν το καθεστώς Καντάφι.

Η εκτέλεσή του έγινε ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την καταβολή λύτρων και οι θύτες επικαλέστηκαν ως επιπλέον δικαιολογία το ότι «δεν ήταν μουσουλμάνος».
Η ταυτότητα του θύματος δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως.
«Ο άτυχος άνδρας οδηγούσε ένα όχημα και οι αντάρτες τον σταμάτησαν για έλεγχο. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν επίσης ένας Λίβυος και ένας Πακιστανός. Το θύμα φέρεται να ξεχώρισε, επειδή δεν ήταν μουσουλμάνος» δήλωσε, ο Τσαρλ Τζος, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Φιλιππίνων.
Οι απαγωγείς αρχικώς ζήτησαν 120.000 ευρώ από την κυβέρνηση της Μανίλα για να απελευθερώσουν τον όμηρο. Ωστόσο, ύστερα από τέσσερις ημέρες διαπραγματεύσεων η φιλιππινέζικη κυβέρνηση έλαβε το τραγικό μήνυμα ότι το ακέφαλο σώμα του εργάτη βρισκόταν σε ένα νοσοκομείο της Βεγγάζης.

«Ο άτυχος άνδρας ενδέχεται να ήταν ήδη νεκρός πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους απαγωγείς», σημείωσε ο Τζος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Με αφορμή από το τραγικό γεγονός, το υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων, απηύθυνε έκκληση για επείγουσα εκκένωση της σπαρασσόμενης από τον εμφύλιο Λιβύης από τους Φιλιππινέζους εργάτες, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 13.000. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι στο εξής δεν θα επιτραπεί σε κανένα Φιλιππινέζο πολίτη να ταξιδεύει στη Λιβύη.Ετικέτες