Κυριακή των Βαΐων στην Μονή Αγίου Γεωργίου στην Σεντνάγια της Συρίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Η Μονή του Αγίου Γεωργίου στην Σεντνάγια είναι μία ανδρική μονή, που βρίσκεται σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από την περίφημη γυναικεία Μονή της Παναγίας στην Σεντνάγια.

Ηγούμενός της είναι ο π. Ιωάννης Αλ-Ταλί και έχει περίπου 15 μοναχούς.
Στην ίδια μονή ανήκει και η Ιερά Μονή Χερουβείμ, που βρίσκεται στη κορυφή ενός όρους ύψους 2.000 μέτρων.
Η όλη περιοχή είναι διάσπαρτη από πανάρχαια ασκητήρια και σπήλαια μοναχών.

Σήμερα στην Σεντνάγια ζουν περίπου 30.000 χριστιανοί ορθόδοξοι.
Ο πληθυσμός της έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς σε αυτήν ήλθαν και εγκαταστάθηκαν και χριστιανοί από άλλες περιοχές της Συρίας, και κυρίως της Δαμασκού, που κινδύνευσαν σοβαρά στην διάρκεια του πολέμου.

Τις ακολουθίες στην μονή παρακολουθούν πολλές οικογένειες της πόλης, καθώς και ορθόδοξες οικογένειες που έρχονται από την Δαμασκό.
Οι μοναχοί της Μονής έχουν δημιουργήσει εξαιρετικές χορωδίες βυζαντινής μουσικής και θρησκευτικών ύμνων και τραγουδιών για τα παιδιά των ορθοδόξων, και γενικά επιτελούν ένα αξιοθαύμαστο πνευματικό έργο στην περιοχή, υπό την καθοδήγηση του Ηγουμένου τους π. Ιωάννη.

Έξω από τις εισόδους της πόλης, χριστιανοί πολιτοφύλακες έχουν εγκαταστήσει μόνιμα check points για την ασφάλεια των κατοίκων.
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν εικόνες από την σημερινή πανηγυρική ακολουθία των Βαΐων, που γιορτάζεται με μεγάλη λαμπρότητα σε όλη την Συρία. 

 

 

 

 Ετικέτες