Κρίσεις στην Τουρκία: Ποιος είναι ο νέος διοικητής Στρατιάς Αιγαίου – Όλα τα ονόματα

Loading...


Ο Διοικητής της Στρατιάς Αιγαίου, στρατηγός Αμπντουλλάχ Ατάϊ διορίστηκε Διοικητής της Στρατοχωροφυλακής και αποστρατεύτηκε ο προηγούμενος Διοικητής της Στρατοχωροφυλακής στρατηγός Σερβέτ Γιορούκ.

Στη θέση του Διοικητή της Στρατιάς Αιγαίου Αμπντουλλάχ Ατάϊ διορίστηκε ο Διοικητής της Β΄ Στρατιάς Γκαλίπ Μεντί και στη θέση του Μεντί, ως Διοικητής της Β΄ Στρατιάς, διορίστηκε ο Αντιστράτηγος Αντέμ Κουντουτί.

Αυτές είναι η σημαντικότερες αλλαγές σε επίπεδο κορυφής στις Ενοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας που προέκυψε από τις αποφάσεις του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, του οποίου οι εργασίες έληξαν χθες, στο τέλος της 2ης μέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά καθώς η Σύνοδος αυτή είναι πάντα διάρκειας τριών ημερών και οι αποφάσεις κανονικά έπρεπε να ληφθούν στο τέλος της 3ης μέρας, δηλαδή σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου υπό την προεδρία του Τουρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν, ελήφθησαν αποφάσεις για τους Στρατηγούς, Πτεράρχους, Ναυάρχους και Συνταγματάρχες που επρόκειτο να προαχθούν και προήχθησαν. Επίσης, ελήφθησαν αποφάσεις για τους Στρατηγούς, τους Πτεράρχους και Ναυάρχους, των οποίων η θητεία επρόκειτο να παραταθεί. Ακόμα, κατά τη Σύνοδο αξιολογήθηκε η κατάσταση του προσωπικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σχετικά με έλλειψη πειθαρχίας και ηθικών προβλημάτων.

Προαγωγές

Συνολικά 37 ανώτατοι αξιωματικοί προήχθησαν σε ανώτερο βαθμό κάτι το οποίο θα ισχύσει από τις 30 Αυγούστου 2014. Επίσης, προήχθησαν 51 Συνταγματάρχες σε ανώτατους βαθμους Ανακοινώθηκε επίσης ότι παρατάθηκε η θητεία 34 Στρατηγών, πτεράρχων και Ναυάρχων για ένα χρόνο. Πέραντων προαναφερθεντων αλλαγών, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Δόγματος, Σαλίχ Ζεκί Τσολάκ, διορίστηκε στη θέση του Διοικητή της Α΄ Στρατιάς, ενώ ο Διοικητής του 9ου Σώματος Στρατού Κιαμίλ Μπάσογλου, διορίστηκε Διοικητής στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δόγματος (EDOK).
Ο Διοικητής του 7ου Σώματος Στρατού Αμπντουλλάχ Ρετζέπ διορίστηκε Διοικητής της Ακαδημίας Πολέμου.
Ο Διοικητής των Πρώτων Αεροπορικών Δυνάμεων Αντιπτέραρχος Αμπιντίν Ουνάλ, διορίστηκε Διοικητής στις Αεροπορικές Δυνάμεις και Διοικητής Αεροπορικής Άμυνας.

Αποστρατείες

Επίσης 41 Στρατηγοί, Πτέραρχοι και Νάυαρχοι που συμπλήρωσαν το χρόνο αναμονής βαθμού θα αποστρατευτούν στις 30 Αυγούστου ενώ δύο Στρατηγοί, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, θα αποστρατευτούν την 1 Σεπτεμβρίου 2014.
Σημειώνεται ότι 12 Στρατηγοί, Πτέραρχοι και Νάυαρχοι, για τους οποίους ελήφθη απόφαση να δικαστούν και πάλι στο πλαίσιο της δίκης «Βαριοπούλα» και συμπληρώθηκε το χρονικό περιθώριο αναμονής βαθμού είναι μεταξύ αυτών που αποστρατεύονται.  tilegrafima.gr