Έκκληση του Προκαθήμενου της Ουκρανικής Εκκλησίας:Σταματήστε τον πόλεμο!

Loading...


Ο Μητροπολίτης του Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Ονούφριος απευθύνθηκε στις ουκρανικές αρχές με έκκληση να σταματήσουν τον πόλεμο, μεταδίδει το πρακτορείο INTERFAX.

«Σέβομαι και αγαπάω την εξουσία, Δόθηκε από το Θεό. Αλλά ο Θεός ορίζει την εξουσία για να εκτελεί την βούληση του Κυρίου. Για να ενσαρκώνει η εξουσία την ειρήνη και όχι να κάνει πόλεμο. Ώστε αγαπάω την εξουσία, σέβομαι την εξουσία, τη ζητώ όμως να κάνει τα πάντα δυνατά να σταματήσει ο πόλεμος«, δήλωσε ο Μητροπολίτης στη συνέντευξη Τύπου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ένωσης των ορθόδοξων δημοσιογράφων.

Όπως υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η Εκκλησία δε στηρίζει καμία από τις πλευρές της πολεμικής σύγκρουσης.

«Όπως και μετά την επανάσταση του 1917, έτσι και μετά την «επανάσταση της αξιοπρέπειας» η οποία έγινε την περίοδο 2013-2014, η Εκκλησία καλούσε τους ανθρώπους να συμφιλιωθούν, να συγχωρέσουν ο ένας τον άλλο. Μόνο έτσι θα τηρήσουμε την ενότητα του κράτους μας, της Ουκρανίας. Μόνο μέσω αυτής της δράσης να δώσουμε τη δυνατότητα στο λαό μας να αναπτύσσεται. Μόνο έτσι να καταφέρουμε θα πετύχουμε κάποια πρόοδο, νοητική και υλική «, παρατήρησε.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος βλέπει την κύρια αιτία του πολέμου στην αποχώρηση των ανθρώπων από το Θεό.

«Ας μετανιώσουμε, ας επιστρέψουμε στον Κύριο, τα πάντα θα σταματήσουν και θα έχουμε μια καλή, όμορφή και ειρηνική ζωή. Εύχομαι στους ανθρώπους που πάσχουν στην περιοχή της σύγκρουσης, την Θεία ευλογία, να ζουν με το Θεό, να είναι ανδρείοι, και ο Θεός δε θα τους αφήσει. Θα ξεπεράσουν τα πάντα «, πρόσθεσε.Ετικέτες