«Είναι πραγματικά ένα θαύμα»-Ιερέας εκ των απαχθέντων της Συρίας δραπετεύει από το Ισλαμικό Κράτος

Loading...


Ο Πάτερ Ζακ Μουράντ είναι ο ιερέας, ο οποίος δραπέτευσε πρόσφατα από το Ισλαμικό Κράτος. 

 

Ο Σύριος ιερέας ο οποίος συνελήφθη από ισλαμιστές μαχητές το Μάιο πίστευε ότι θα πεθάνει για την πίστη του. Τώρα, υμνεί την Παναγία, αλλά αναφέρεται και στη βοήθεια ενός μουσουλμάνου φίλου για τη διαφυγή του.

«Αυτό είναι το θαύμα που ο καλός Θεός μου έδωσε: ενώ ήμουν φυλακισμένος περίμενα την ημέρα που θα πεθάνω, αλλά με μια μεγάλη εσωτερική ειρήνη. Δεν είχα κανένα πρόβλημα να πεθαίνω για το όνομα του Κυρίου μας. Δεν θα ήμουν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος από τις χιλιάδες των μαρτύρων του Χριστού» είπε ο, Συροκαθολικός ιερέας, πατέρας Ζακ Μουράντ στην ιταλική τηλεόραση

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που προσεύχονταν για την απελευθέρωσή μου. Είναι πραγματικά ένα θαύμα ότι ένας ιερέας έχει απελευθερωθεί από τα χέρια του ισλαμικού κράτους. Ένα θαύμα που η Παναγία έκανε για μένα. «

Ο Πατέρας Mourad ήταν ηγούμενος της Μονής Μar Elian στη συριακή πόλη Αλ Qaryatayn, περίπου 60 μίλια νοτιοανατολικά της Χομς.

Είπε ότι συνελήφθη με ένα άλλο νεαρό άνδρα, στις 21 Μαΐου, όταν οι μαχητές έφτασαν στο μοναστήρι.

«Τις πρώτες τέσσερις ημέρες ήμασταν στα βουνά, κλειδωμένοι στο αυτοκίνητό», είπε. «Την 11η Αυγούστου μας πήγαν κοντά στην Παλμύρα, όπου υπήρχαν 250 άλλοι Χριστιανοί κρατούμενοι από την πόλη της Αλ Qaryatayn.»

Ο Πατέρας Μουράντ ανέφερε ότι οι απαγωγείς του τον ρωτούσαν τακτικά να δηλώσει την πίστη του.

«Σχεδόν κάθε μέρα υπήρχε κάποιος που ερχόταν στη φυλακή μου και με ρωτούσε « τι είσαι; »…«Θα ήθελα να απαντήσω:« Είμαι Ναζωραίος, με άλλα λόγια, ένας Χριστιανός ».» Είσαι ένας άπιστος», φώναζαν. «Επειδή είσαι Χριστιανός, αν δεν αλλαξοπιστήσεις θα σου κόψουμε το λαρύγγι με μαχαίρι».

Παρά τις απειλές, ο ιερέας αρνήθηκε να αποκηρύξει τον Χριστό.

Ο Πατέρας Μουράντ είπε ότι μεταμφιέστηκε προκειμένου να διαφύγει.

«Εγώ διέφυγα με μοτοσικλέτα, με τη βοήθεια ενός μουσουλμάνου φίλου. Αλλά τώρα προσπαθώ με έναν ορθόδοξο ιερέα και άλλους φίλους των Βεδουίνων και έναν μουσουλμάνο φίλο για να ελευθερώσουμε τους άλλους 200 Χριστιανούς, οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται «, είπε.

Στις 10 Οκτωβρίου Πατέρας Μουράντ γιόρτασε την πρώτη του λειτουργία από την απελευθέρωσή του.Ετικέτες