Ρωσικές ασκήσεις ετοιμότητας

Loading...


Μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις αεράμυνας του Στόλου της Βαλτικής πραγματοποιεί η Ρωσία όπως ανέφερε το κανάλι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων tvzvezda.ru.

Οι ασκήσεις έχουν ως στόχο την προστασία των δυτικών συνόρων της Ρωσίας . Τα σενάρια που υλοποιούνται ανταποκρίνονται στην προσομοίωση όλων των ειδών των επιθέσεων του εχθρού, καταλήγει το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το σενάριο των ασκήσεων, οι μονάδες πρέπει να ανταποκριθούν, απαντώντας σε μαζικές πτήσεις και επιθέσεις εχθρικών μαχητικών αεροσκαφών. Η άσκηση ξεκινά με κίνηση πολλών κινητών μονάδων πυραύλων S-300 στο λεγόμενο σημείο εγκατάστασης. Εκεί θα ξεκινήσει η μαζική εκτόξευση πυραύλων κατά των εναέριων στόχων. Χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό ραντάρ για να καθοριστούν οι ακριβείς συντεταγμένες των στόχων, αντιμετωπίζονται ακόμα και βαλλιστικοί πύραυλοι, που κινούνται με υπερηχητικές ταχύτητες.

Σημειώνεται  ότι η ρωσική Κυβέρνηση έχει εγκαταστήσει κινητές μονάδες πυραύλων Iskander στο θύλακα του Καλίνινγκραντ ο οποίος περιβάλλεται από την Πολωνία και Λιθουανία.

Το Κρεμλίνο ειδικά το τελευταίο διάστημα κάνει γνωστό με ηχηρό τρόπο , ότι αποτελούν πρόκληση οι ενέργειες του ΝΑΤΟ. Το διακύβευμα δεν αφορά μόνο την Ουκρανία αλλά ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη.

 

 Ετικέτες