Π. Καμμένος: Ενεργή η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην ανασυγκρότηση

Loading...


Για ενεργή συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην ανασυγκρότηση του τόπου έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την Τρίπολη, όπου παρέστη στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών και σμηνιτών στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας, ο υπουργός εξήρε την σημαντική κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε αυτήν την πολιτική, όπως επίσης και την πολιτική να ελαφρύνουμε και να βοηθήσουμε τη διεύρυνση των μονίμων στελεχών με τη δημιουργία σπιτιών για τα στελέχη, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι έχουν υποστεί μια τεράστια μείωση στον μισθό και στη σύνταξή τους, και οι ενεργοί και οι απόστρατοι».

«Δεν πωλείται το ταμείο Ενόπλων Δυνάμεων»

Επισήμανε ότι «η περιουσία του ταμείου των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πωλείται, αλλά την εκμεταλλευόμαστε με τον καλύτερο τρόπο, και τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν επενδύσεις μαζί με Έλληνες ομογενείς, που θα βοηθήσουν ακριβώς στο να μπορούμε να παρέχουμε στέγη σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σε ερώτημα που για τη νέα ΜΟΜΑ, ο υπουργός είπε ότι αναμένεται ενίσχυση με μηχανήματα από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, που έχουν υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουν. Επισήμανε δε ότι ήδη υπάρχει μια σειρά αυτοκινήτων βαρέως τύπου τα οποία θα έρθουν.

Για προσφυγικό

Αναφορικά με το θέμα της Συρίας, χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη την απόφαση χωρών, μελών του ΟΗΕ, αλλά και του ΝΑΤΟ, να παρέμβουν στρατιωτικά στη Συρία, γιατί μπορεί να οδηγήσει στη διασφάλιση ζωνών επιστροφής των προσφύγων.

Σημείωσε πως «τρία εκατ. άνθρωποι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, δεν μπορούν να φιλοξενηθούν ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη. Δεν υπάρχουν δομές. Η λύση είναι η επιστροφή, λοιπόν, στον τόπο καταγωγής τους και η ενίσχυσή τους να παραμείνουν εκεί και να μπορούν να ζήσουν μακριά από την απειλή που δέχονται αυτήν τη στιγμή από τους ακραίους τζιχαντιστές και φονταμενταλιστές».

Ακόμη τόνισε πως, «η Ελλάδα πάντα σε αυτήν τη περιοχή παίζει ένα σοβαρό διαμεσολαβητικό ρόλο, είμαστε από εκείνους που μιλάμε και με τα αραβικά κράτη και με το Ισραήλ και θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να βρεθεί μια τέτοια λύση που θα διασφαλίσει την επιστροφή των προσφύγων».

Σε ερώτηση για το αν θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Πελοπόννησο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ανέφερε πως δεν το γνωρίζει γιατί είναι θέμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπογράμμισε όμως ότι «οι πρόσφυγες δεν θέλουν κέντρα φιλοξενίας να μείνουν εδώ. Τα μόνα που χρειάζονται, και δημιουργούνται αυτή τη στιγμή, είναι τα λεγόμενα hot spot, δηλαδή κέντρα καταγραφής των προσφύγων και εν συνεχεία να απορροφηθούν οι πρόσφυγες και οι οικογένειες αυτές από τις χώρες που έχουν αναλάβει την ευθύνη. Μακάρι να μπορούσαμε στην Ελλάδα να τους φιλοξενήσουμε, αλλά τώρα δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τον δικό μας λαό, ο οποίος υποφέρει από την οικονομική κρίση που έγινε ανθρωπιστική. Όμως, παρόλα αυτά, ό,τι μπορούμε κάνουμε».Ετικέτες