Μετανάστες: Γιατί είναι σε ετοιμότητα αστυνομία και στρατός στον Εβρο

Loading...


»Φράγμα» ελέγχου έχουν κάνει η Ελληνική Αστυνομία και επικουρικά ο Ελληνικός Στρατός στα ελληνοτουρκικά σύνορα απέναντι από την Ανδριανούπολη προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση που ενδεχομένως δημιουργήσει ομάδα Σύριων παράνομων μεταναστών-προσφύγων που έχουν επιλέξει να περάσουν στην Ευρώπη από την ξηρά και όχι από την θάλασσα που υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.

Οι Σύριοι παράνομοι μετανάστες – πρόσφυγες είναι συγκεντρωμένοι στον λεωφορειακό σταθμό της Ανδριανούπολης, με σκοπό να μεταβούν στα ελληνικά σύνορα.

Μαζεύτηκαν χθες 250 μέσω Facebook

Το ιστορικό έχει ως εξής, σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

H ομάδα των Σύριων μεταναστών, που οργανώθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook κλπ), άρχισε να μεταβαίνει στο σταθμό των λεωφορείων της Ανδριανούπολης, προκειμένου να κινηθούν ομαδικά στα ελληνικά σύνορα. Στο σημείο έφθασε η τουρκική αστυνομία, η οποία επιχείρησε να πείσει τους περίπου 250 συγκεντρωμένους παράνομους μετανάστες να εγκαταλείψουν το εγχείρημά τους. Ορισμένοι εξ αυτών, που επέμειναν, διανυκτέρευσαν χθες στο πάρκο του σταθμού, ενώ οικογένειες με παιδιά, που ζήτησαν τη βοήθεια των δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας, οδηγήθηκαν με λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, αναφέρεται ότι μια μικρότερη ομάδα εξακολουθεί να παραμένει στο σταθμό της Τουρκικής πόλης.

Στο πρακτορείο ένας εκ των μουσουλμάνων Σύριων μεταναστών δήλωσε ότι επειδή στη θάλασσα πολλοί μετανάστες πνίγονται, γι’ αυτό αποφάσισαν να μεταβούν στην Ευρώπη από ξηράς. «Δεν έχουμε όπλα. Το μόνο όπλο μας είναι η πίστη μας στον Θεό (Αλλάχ). Πρέπει να μεταβούμε στην Ευρώπη για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Αύριο από εδώ θα μεταβούμε ομαδικά στα ελληνικά σύνορα. Ευχαριστούμε την Τουρκία που μας αντιμετώπισε με ανθρωπιά αλλά θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη» φέρεται να είπε

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι της τουρκικής αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής στις εισόδους της Ανδριανούπολης.

Η ελληνική πλευρά

Από ελληνικής πλευράς η ΕΛΑΣ από πολύ νωρίς σήμερα (ίσως και από χθες) έχει εικόνα του τι συμβαίνει και για τις προθέσεις της ομάδας, έχει λάβει τα μέτρα της και έχει ενημερώσει και την τοπική Μεραρχία του Στρατού Ξηράς.Ετικέτες