Βαρθολομαίος – Ιερώνυμος: Μία τυπική συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα

Loading...


του Γιάννη Παπανικολάου – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Οι προσδοκίες από το ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ελλάδα και της συνεύρεσης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ήταν μεγάλες, αλλά από το Σαββατοκύριακο φάνηκε πως το κλίμα δεν είχε βελτιωθεί σημαντικά.

Η απουσία του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας από τις εκδηλώσεις στην Εύβοια ήταν ένα ηχηρό καμπανάκι. Εν τέλει, χθες, το πολυαναμενόμενο τετ α τετ έγινε στην Αρχιεπισκοπή, με τα αποτελέσματα να είναι φτωχά.

Σχεδόν 50 λεπτά κράτησε η συνάντηση πίσω από τις κλειστές πόρτες με Ιερώνυμο και Βαρθολομαίο να συζητούν περί… εξωτερικής πολιτικής. Με Ουκρανικό και Σποπιανό καταπιάστηκαν κατά βάση, δύο ζητήματα πολύ σημαντικά για την Ορθοδοξία. Ομως για τις μεταξύ τους σχέσεις; Για το επίμαχο ζήτημα του Κτήμα Προμπονά δεν έγινε κουβέντα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Κάτι που δείχνει ολοφάνερα ότι οι δυο άνδρες ήθελαν- για τυπικούς λόγους -να προσπεράσουν τα … αγκάθια που τους χωρίζουν και να περάσουν μήνυμα ενότητας των δυο πλευρών.

Κατά τα φαινόμενα το ζήτημα θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες, όπου έχει προσφύγει η Αρχιεπισκοπή και το «αγκάθι» θα συνεχίσει να εμποδίζει τη γεφύρωση των σχέσεων.tilegrafima.gr