Το Υπουργείο Παιδείας, το «αγαπάτε αλλήλους» και οι «έμφυλες ταυτότητες»

Loading...


Από Ορθόδοξο Βηματοδότη για το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στην πρόσφατη διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε το για την θεματική ενότητα «», μεταξύ των άλλων επικαλείται και το ευαγγελικό «αγαπάτε αλλήλους».

Δηλαδή θέλει να μας πει ότι αυτή η θεματική ενότητα θα στηρίζεται στην αγάπη, την οποία πρέπει να εκφράσουμε σε όλους τους ανθρώπους, και φυσικά και στους ομοφυλόφιλους, τρανς κ.λπ.

Πράγματι, ο Θεός μάς διδάσκει να αγαπάμε αλλήλους, αλλά όχι την αμαρτία.
Έπειτα ο λόγος του Θεού δεν λέει μόνο «αγαπάτε αλλήλους», έχει σαφείς και κάθετες καταδίκες για την ομοφυλοφιλία.
Λέει και ότι η είναι βδέλυγμα για τον Θεό. Δηλαδή ο άνθρωπος που την κάνει κινδυνεύει να χαθεί αιώνια. Και δεν υπάρχει τίποτε πολυτιμότερο από μία ανθρώπινη ψυχή.

Δεν μπορούμε, κύριε Υπουργέ Παιδείας, να αλλάξουμε τον λόγο του Θεού κατά πώς μας συμφέρει, απλά για να μας αποδέχονται οι άνθρωποι.
Με την ανάθεση της υποχρεωτικής διδασκαλίας της θεματικής εβδομάδας «έμφυλες ταυτότητας» σε ΜΚΟ, μας εξαναγκάζετε να εμπιστευτούμε τα παιδιά μας σε μία ΜΚΟ για την οποία ελάχιστα γνωρίζουμε.
Πώς είναι δυνατόν να ξέρουμε ότι αυτή η ΜΚΟ θα σεβαστεί την θρησκευτική συνείδηση, την δική μας και των παιδιών μας, ως χριστιανών;

Η ομοφυλοφιλία και τα όμοια, για την και για κάθε συνειδητό χριστιανό είναι αμαρτία. Πρέπει να πούμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Είναι από τις χειρότερες μορφές ακολασίας. Υπάρχει ηδονή στην αμαρτία, αλλά στο τέλος και η καταστροφή.
Δεν κατακρίνουμε τους συνανθρώπους μας, επειδή πέφτουν σε αυτήν την μεγάλη αμαρτία, γιατί και εμείς είμαστε αμαρτωλοί και έχουμε συνείδηση ότι κι εμείς μπορούμε να πέσουμε σε ίδιες ή χειρότερες αμαρτίες.
Γνωρίζουμε ότι πλείστοι από αυτούς έχουν μεγάλα ελαφρυντικά (άσχημη παιδική ηλικία, έλλειψη πατέρα κ.λπ.). Και το κυριότερο: ότι έχουν έναν Θεό-Πατέρα, που τους περιμένει, όπως τον άσωτο γιο.

Διαβάστε εδώ:  Οι έμφυλες ταυτότητες στη ΔΙΣ – Τι αναφέρει νέα διευκρίνιση του Υπουργείου Παιδείας

Όμως, αν προσπαθούμε να περιχύνουμε με ζάχαρη την αμαρτία, όπως προσπαθείτε να κάνετε εσείς με την εβδομάδα «Έμφυλες ταυτότητες», δεν πρόκειται να βοηθήσουμε κανέναν. Δεν θα βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν αυτό το πρόβλημα.
Πρέπει να μείνουν με το βάρος της ενοχής και της ντροπής, έστω κι αν προσωρινά μας μισήσουν. Έτσι όμως τους δίνουμε την ελπίδα να αλλάξουν, να σωθούν και να απελευθερωθούν από το βάρος της ενοχής και της αμαρτίας, από το οποίο δεν πρόκειται να τους απαλλάξουν ούτε χιλιάδες gay pride, ούτε χιλιάδες θεματικές ενότητες «έμφυλες ταυτότητες», ούτε και η επιδοκιμασία εκατομμυρίων ανθρώπων, που θα τους λένε ότι αυτό που κάνουν είναι σωστό και φυσιολογικό και δεν τρέχει τίποτε.

Συνεπώς, οι παρελάσεις και όλα τα άλλα κινήματα, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτές οι αμαρτίες είναι φυσιολογικές ή ακόμη ότι μπορούμε και να καυχώμαστε για αυτές, δεν βοηθούν στην λύση του προβλήματος, αλλά αντίθετα μετατρέπουν την ζωή και την συνείδηση αυτών των ανθρώπων σε ακόμη μεγαλύτερη κόλαση.
Εάν λοιπόν θέλετε να είστε δημοκρατικός και αντικειμενικός, μην χρησιμοποιείτε επιλεκτικά το «αγαπάτε αλλήλους», μην διαστρεβλώνετε την έννοια της αγάπης: διδάξτε στα παιδιά τον σεβασμό στους ομοφυλόφιλους, αλλά και τί λέει η Καινή Διαθήκη για την ομοφυλοφιλία. Πού την κατατάσσει;
Αν θέλετε, καλέστε όποια ΜΚΟ θέλετε, αλλά καλέστε συγχρόνως και την Εκκλησία σε αντιπαράσταση, να πει ποια είναι η στάση της για την ομοφυλοφιλία. Όχι μονόλογος, αλλά αντιλογος και διάλογος.

Δεν είναι δημοκρατικό αυτό που κάνετε. Το σχολείο φιλοξενεί παιδια, οι γονείς των οποίων είναι πιστοί Ορθόδοξοι χριστιανοί σε ένα ποσοστό πάνω από το 50%. Δεν μπορείτε να τους υποχρεώνετε να διδάσκονται στα σχολεία πράγματα που αντιβαίνουν στις βασικές αρχές της θρησκείας τους.
Μην διχάζετε ξανά τον λαό, όπως ο προκάτοχός σας κ. Φίλης.
Αποσύρτε την θεματική ενότητα «έμφυλες ταυτότητες» για να ειρηνεύσει ο κόσμος.
Ή τουλάχιστον εάν δεν μπορείτε να το κάνετε, πείτε στους γονείς και στην Εκκλησία την αλήθεια.
Βγάλτε την ζάχαρη της ψεύτικης αγάπης, με την οποία την παπασπαλίσατε, να μείνει μόνο η ουσία.
Αλλάξτε τον τίτλο και κάντε τον «έκφυλες ταυτότητες» για να ξέρουμε τί πάτε να κάνετε.tilegrafima.gr