Τα φαβορί για Αμερική, Αυστραλία και Μ. Βρετανία

Loading...


Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων και αποφάσεων για την Ορθοδοξία αυτή που ξεκίνησε, καθώς το θα προβεί στην πλήρωση των δύο κενών θέσεων στις Αρχιεπισκοπές και και αναμένονται αλλαγές και στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του συνεδριάζει από την Πέμπτη 9 Μαΐου έως το Σάββατο 11 Μαΐου, κι εκεί αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου έβαλε το νερό στα αυλάκι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα δώσει το στίγμα για την επόμενη μέρα.

Σλύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ φαβορί για τη διαδοχή είναι ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, αφού από την κούρσα προ μερικών ημερών βγήκε ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ έπειτα από δική του επιθυμία. Για την Αμερική, το όνομα που επίσης βρίσκεται στο τραπέζι είναι του Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπα, ενώ λιγότερες πιθανότητες έχει ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ.

Οσο για τη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, εκεί αναμένεται να ανακοινωθεί η αλλαγή στο καθεστώς. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φαίνεται πως κατέληξε στη δημιουργία τριών αυτόνομων διοικητικών οργάνων τα οποία θα είναι αυτόνομα και αυτοτελή αλλά αυτό που εδρεύει στο Σίδνεϊ θα εξακολουθήσει να έχει τα προνόμια και την μορφή που είχε μέχρι τώρα η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Ο Ιεράρχης που θα εκλεγεί στο Σίδνεϊ θα φέρει τίτλο Αρχιεπισκόπου και οι άλλοι δύο θα είναι Μητροπολίτες αλλά θα είναι ισότιμοι και θα έχουν από κοινού την ευθύνη της διοίκησης της πάλαι ποτέ ενιαίας Αρχιεπισκοπής.

Οσον αφορά τέλος, την Αγγλία ο Γρηγόριος αναμένεται και αυτός να ανακοινώσει την παραίτησή του λόγω ηλικίας. Και στην περίπτωση αυτή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξετάζει το ενδεχόμενο να “σπάσει” στα δύο η Αρχιεπισκοπή δίνοντας δύο θέσεις Μητροπολιτών.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr