Συνάντηση Ιερωνύμου-Κεραμέως – Τα ανοιχτά θέματα

Loading...


Με την θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή στις 12:00, ο στο υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται ουσιαστικά για την ανταπόδοση της συνάντησης που έγινε λίγο μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης στην Αρχιεπισκοπή. Ωστόσο, και ο συμβολισμός (δεύτερη συνάντηση σε μικρό χρονικό διάστημα) και η ουσία της είναι σημαντική.

Φαίνεται λοιπόν πως Εκκλησία και Πολιτεία βάζουν σε νέες βάσεις τις σχέσεις τους και επιθυμούν τον ανοιχτό και ειλικρινή δίαυλο επικοινωνίας, αφού αυτό θα έχει όφελος και για τους πολίτες.

Οι αγαστές και αρμονικές σχέσεις θα μπορέσουν να επιφέρουν και την πρόοδο σε ανοιχτά θέματα, όπως αυτό της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, του μαθήματος των θρησκευτικών και της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Ζητήματα που η προηγούμενη κυβέρνηση χειρίστηκε κυρίως ιδεοληπτικά και χωρίς να ακούσει την Εκκλησία στην ουσία των λόγων της.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως Ιερώνυμος και Κεραμέως θα συζητήσουν και για τις εκδηλώσεις ενόψει της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης.

Για το λόγο αυτό, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας θα έχει συνάντηση και με την Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», επίσης αύριο στις 14:30.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr