Στόχος των εγκλωβισμένων τζιχαντιστών στο Χαλέπι και οι χριστιανικές συνοικίες (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΣΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ

Του Γιώργου Θεοχάρη

Η απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι στο  από τον αποκλεισμό που τους έχει επιβάλει ο Συριακός Στρατός, με τον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας δρόμου Καστέλλο, έχει ως αποτέλεσμα αυτοί να βομβαρδίζουν συνεχώς στα τυφλά συνοικίες του Χαλεπίου, όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι αλλά μόνο άμαχοι.

Ανάμεσα στους στόχους που έχουν δεχθεί τις επιθέσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών, οι οποίοι υποστηρίζονται από την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία και την ανοχή της Δύσης, ήταν το Δημαρχείο της πόλης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο του Χαλεπίου.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις με ρουκέτες σε συνοικίες της πόλης κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ημερών σκότωσαν περίπου 57 ανθρώπους και τραυμάτισαν 497 άλλους, σύμφωνα με μια πηγή από το Χαλέπι. 15 παιδιά και 22 γυναίκες βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

Μέσα στους στόχους των τζιχαντιστών βρίσκονται συνεχώς και οι χριστιανικές συνοικίες του Χαλεπίου, και μάλιστα και αυτές των ορθοδόξων.

Το περασμένο Σάββατο 2 ρουκέτες έπεσαν ακριβώς απέναντι από τον ορθόδοξο μητροπολιτικό ναό του Προφήτη Ηλία, την ωρα που ο ναός ήταν γεμάτος κόσμο που παρακολουθούσε τον εσπερινό, καταστρέφοντας ολοσχερώς 3 αυτοκίνητα, αλλά χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν κανένα θύμα μεταξύ του εκκλησιάσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεγάλα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αποσιωπούν πλήρως τις επιθέσεις αυτές των ισλαμιστών, που έχουν στόχους αμάχους, παρουσιάζοντας μονομερώς τυχόν θύματα στον άμαχο πληθυσμό σε επιθέσεις του Συριακού Στρατού, που έχουν όμως στόχους κυρίως στρατιωτικούς.

Η μονομερής αυτή κάλυψη του πολέμου οφείλεται στο ότι τα ελληνικά ΜΜΕ αντλούν την ενημέρωσή τους από πηγές προσκείμενες στην αντιπολίτευση, οι οποίες επειδίδονται σε συνεχή παραπληροφόρηση με στόχο το καθεστώς Άσαντ, αποκρύπτοντας τα πολύ μεγαλύτερα εγκλήματα των ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων, που ακούουν σε διάφορα ονόματα.

Οι παρακάτω όμως φωτογραφίες από τις ρουκέτες των τζιχαντιστών στο Χαλέπι σε συνοικίες χωρίς στρατιωτική παρουσία είναι απόλυτα εύγλωττες.