Πρωτοφανής επίθεση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου σε Ιεράρχες του

Loading...


Του Γιάννη Παπανικολάου –ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πρωτοφανής επίθεση σε Ιεράρχες . Μάλιστα  ο κ. Χρυσόστομος εν μέσω παραμονών Χριστουγέννων επιτίθεται δριμύτατα σε δύο ΑΞΙΟΥΣ Ιεραρχές της για το ουκρανικό ζήτημα . Εν τω μεταξύ, ο μακαριώτατος είχε πρωτοστατήσει σε διαμεσολαβητικές προσπάθειες για να ξεπεραστεί η κρίση που σχετίζεται με το Αυτοκέφαλο .

Συγκεκριμένα, άσκησε κριτική κατά των Μητροπολιτών Λεμεσού, Κύκκου και Ταμασού σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ.

«Η Ιερά Σύνοδος πήρε μια απόφαση. Σεβαστείτε την. Τώρα έκαναν ένα συνέδριο μοναχικό με Ρώσους ενώ συνεδρίασε η Σύνοδος και πήρε απόφαση για το ουκρανικό να μείνουμε ουδέτεροι. Και σηκώνονται στο συνέδριο και παίρνουν θέσεις εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Δεν έχουν το θεό τους. Βρε η Σύνοδος πήρε μια απόφαση. Σεβαστείτε την απόφαση. Δεν ντρέπονται. Το πιο εύκολο είναι να τους τιμωρήσεις και να τους επιπλήξεις. Αν δεν διορθωθούν στον ίδιο παρονομαστή είσαι. Γιατί θα κατζιωθούν περισσότερο…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε εδώ:  Μόρφου Νεόφυτος: Το Ουκρανικό ζήτημα και ο όσιος Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης Αριζόνας

Από τα πυρά του Αρχιεπισκόπου δεν ξέφυγε ούτε ο Πατριάρχης Μόσχας, με τον Χρυσόστομο Β’ να τον χαρακτηρίζει απαράδεκτο που αρνείται να συλλειτουργήσει ή θέλει να κόψει τα μνημόσυνα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

«Πάει για σχίσμα. Και είναι η μεγαλύτερη αμαρτία το σχίσμα. Δεν το καταλαβαίνω. Θέλει να γίνει ο πρώτος. Του είπα ότι πρώτος δεν θα γίνεις ποτέ. Οι 17 αιώνες που πέρασαν, έχουν τσιμεντώσει τον Κωνσταντινουπόλεως ως τον πρώτο της Ορθοδοξίας. Τελεία και παύλα. Μην εθελοτυφλείς. Κατάλαβε το. Αλλά ο εγωισμός δεν τον αφήνει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr