Οι σχιματικοί των Σκοπίων βλέπουν … Αυτοκεφαλία – Προκλητικές δηλώσεις

Loading...


Του Γιάννη Παπανικολάου –ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  Βλέψεις πως θα αποκτήσουν την πολυπόθητη γι’αυτούς αυτοκεφαλία είναι οι σχισματικοί Ιεράρχες στα , καθώς βλέπουν πως το έδαφος αρχίζει να ανοίγει.

Η πρόσφατη συνάντηση του νυν υπηρεσιακού πρωθυπουργού και του Ζόραν Ζάεφ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη επανέφερε το θέμα στο προσκήνιο, κι ενώ σε μερικούς μήνες θα γίνουν οι εθνικές εκλογές όπου το δεξιό κόμμα φαίνεται πως έχει πιθανότητες για να κερδίσει.

Την αισιοδοξία που υπάρχει μετέφερε ο , που μεταξύ άλλων σημείωσε: “Είμαστε σίγουροι πως τη νέα Εκκλησία θα την δεχτούν στην οικογένειά τους” και συμπλήρωσε:

Αυτοκέφαλη Εκκλησία θέλουν τα Σκόπια – Συνάντηση στο Φανάρι με τον Βαρθολομαίο

“Ευχαριστούμε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για αυτό που έχει ξεκινήσει, ότι δέχτηκε την έκκληση και άκουσε τη φωνή του ορθόδοξου λαού μας ότι επιθυμούμε την ενότητα της Ευχαριστίας με όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς”.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ανοικτός σε διάλογο με το Πατριαρχείο Σερβίας ώστε να επιλυθεί το ζήτημα.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε διευκρινίσει πέρυσι  ότι το ζήτημα της Εκκλησίας των Σκοπίων δεν έχει καμία σχέση με το Ουκρανικό.

Αυτό είχε πει  ο κ. Βαρθολομαίος στον πρέσβη του Κράτους της Βορείου Μακεδονίας στην Άγκυρα, κ. Zvonko Mucunski.

Ωστόσο όμως, σε πρόσφατη επίσκεψη  του στο Φανάρι  (13ην Ιανουαρίου 2020 ) του  κ. Oliver Spasovski, Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας Βορείου Μακεδονίας , ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο μιας νέας Εκκλησίας στα Σκόπια. Καθώς εδώ και δεκάδες χρόνια έχουν αποσχιστεί από το Πατριαρχείο τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Αχρίδος  Ιωάννης αποτελεί έναν σύγχρονο μάρτυρα και αυτό στο Φανάρι πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη.

 

 

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr