Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρνήθηκε να υποκληθεί και να ασπαστεί τον Οικ. Πατριάρχη

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη
Ούτε καν  υπόκλιση δεν έκανε ο υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων, κ. Αρβανιτόπουλος, υποδεχόμενος τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, χθες το απόγευμα  στο αεροδρόμιο ΄΄Ελευθέριος Βενιζέλος΄΄.
Ο πρώτος  της Ορθοδοξίας και ύπατος του γένους  δεν αξίζει να εισπράττει αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά από υπουργούς και μάλιστα Θρησκευμάτων.

Αν αυτό γινότανε σε άλλο θρησκευτικό ηγέτη θα είχε προκύψει μέγα θέμα.Την ίδια ώρα που Τούρκοι  επιφανείς, άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων,  τηρούν τα  προσχήματα, Ελληνες υπουργοί και Ορθόδοξοι, επιδεικνύουν υπερηφάνια και αλαζονεία απέναντι στον παγκόσμιο ηγέτη της Ορθοδοξίας.
Στο »Αγιορείτικο Βήμα»  σπάνιες φορές ασχολούμαστε με τα τυπικά αλλά η στάση του κ. Αρβανιτόπουλου, είναι άκρως προκλητική και σίγουρα δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.
Εντύπωσε μου προκάλεσε τις προάλλες ο μεγάλος Τούρκος, Ιλμπέρ Ορταιλί, καθηγητής Οθωμανολογίας και διευθυνττής  του μουσείου  Topkapı Sarayı στην Κωσταντινούπολη, που όχι μόνο υποκλήθηκε στον Πατριάρχη αλλά του φίλησε και το χέρι.
Διερωτάται κανείς, αν ο κ. Αρβανιτόπουλος ήταν Βασιλιάς, Πρίγκιπας ή ηγέτης ενός ισχυρού κράτους, πως θα αντιμετώπιζε τον Θρησκευτικό ηγέτη της Ορθοδοξίας…

alt
altΕτικέτες