Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευλογεί τους ποδηλάτες της αλληλεγγύης

Loading...


ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Με την ευλογία του θα ξεκινήσει για δεύτερη χρονιά φέτος, αυτή τη φορά από την Κωνσταντινούπολη, η σπουδαία πρωτοβουλία εθελοντισμού και αλληλεγγύης που τείνει να γίνει θεσμός. 

Το φετινό wheeling2help με ιερό σκοπό την αρωγή παιδιών με αναπηρία θα έχει και την στήριξη του κ. Βαρθολομαίου ο οποίος θα δεχτεί τους μπροστάρηδες της κίνησης Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη & Δώρα Μπίτση στις 6 Σεπτεμβρίου, μια μέρα πριν από την έναρξη της δράσης, στο Φανάρι.

Δείτε και το απαντητικό που εξασφάλισε το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ:

 

Τι είναι το «wheeling2help vol 2»

Η δράση άνοιξε αυλαία το Σεπτέμβριο του 2015, όταν και ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης ξεκίνησε ποδηλατώντας από το Λονδίνο και κατέληξε τον Οκτώβριο στην Αθήνα διασχίζοντας 2,500 χλμ σε 35 ημέρες και περνώντας από 8 χώρες. Στο δρόμο πέραν της συντρόφου στη ζωή και στα ταξείδια Δώρας Μπίτση το γαϊτανάκι της αλληλεγγύης έπιασαν κι άλλοι εθελοντές.

Ο σκοπός τους, ο οποίος και επιτεύχθηκε, ήταν να μαζέψουν χρήματα για τα παιδιά με καρκίνο της «Φλόγας». Το ταξείδι τους συνεχίζεται φέτος με το wheeling2help vol 2 με επίκεντρο αυτή τη φορά τα ΑΜΕΑ και στόχο να συγκεντρωθεί το ποσό το 19.000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, εκ των οποίων πέντε θα λάβει η κάθε πόλη σταθμός της διαδρομής, προκειμένου να παραχωρηθούν σε παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Αυτό το φθινόπωρο λοιπόν, όλα θα ξεκινήσουν με το πρώτο πετάλ στις 7 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη και τελικά θα καταλήξουν στις 9 Οκτωβρίου στην Κρήτη. Σταθμοί τους θα είναι 20 πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν γιορτές εθελοντισμού, αθλητισμού και ευαισθητοποίησης όχι μόνο για τη συγκέντρωση του ποσού των 19.000 ευρώ αλλά και για να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα άτομα με αναπηρία. Καθ’ ‘ολη τη διάρκεια του ταξειδιού θα τρέχει διαδικτυακή καμπάνια για την συγκέντρωση των χρημάτων.

Το όνειρό των δύο παιδιών και της υπόλοιπης ομάδας του wheeling2help είναι να γεμίσουν το δισάκι τους όπου κι αν βρεθούν με όσα το δυνατόν περισσότερα χαμόγελα. Πιο πολύ λαχταρούν βέβαια να βλέπουν παιδικά πρόσωπα να γελούν κόντρα στην μιζέρια και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το δόγμα όλων των συμμετεχόντων στο wheeling2help που ακολούθησαν το όνειρο του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη, εμπνευστή αυτού του δημιουργήματος της αλληλεγγύης, είναι ότι ένα από τα μυστικά της ζωής είναι πως ό,τι αξίζει να κάνουμε είναι αυτά που κάνουμε για τους άλλους.
Για όλους τους εθελοντές του wheeling2help ένα ζεστό χαμόγελο είναι υπεραρκετό και εύκολα μεταφράσιμο στη διεθνή γλώσσα της καλοσύνης.
Το πιο όμορφο πράγμα είναι να βλέπεις ένα πρόσωπο που υποφέρει να χαμογελά. Και ακόμα πιο όμορφο είναι να ξέρεις ότι είσαι ο λόγος πίσω από αυτό.

Το Wheeling2Help‬ δεν είναι δεκανίκι, γιατί όλοι οι άκοποι εργάτες του, από τον πρώτο έως τον τελευταίο, δεν πιστεύουν πως υπάρχουν ανάμεσά μας κουτσοί. Υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που έχουν την ανάγκη μας για αυτό τους απλώνουν το χέρι, κι η θέρμη από την παλάμη τους ζεσταίνει και τις δικές τους καρδιές.

Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ όπως και πέρυσι στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια του wheeling2help, ενώ μέλος της συντακτικής ομάδας τους θα συνοδεύσει τους ποδηλάτες στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής.  

 tilegrafima.gr