1

Λογοκρισία στον Τύπο επιδιώκει ο Μεσσηνίας ;

Του Γιάννη Παπανικολάου –ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Επειδή για την ελευθερία του λόγου στον έχουν προηγηθεί επί δεκαετίες αγώνες για να κατακτηθεί το δημοκρατικό αυτό δικαίωμα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί όταν ασκούμε κριτική σε δημοσιογράφους που εκφράζουν την βούληση της κοινής γνώμης και υπερασπίζοντας την Εκκλησία του Χριστού . Όχι βέβαια και τις αποφάσεις της που είναι εις βάρος της !

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να μην μιλάμε σαν μικροί ´´Πάπες ´´ απευθυνόμενοι σε δημοσιογράφους μέσων μαζικής ενημέρωσης εντός και εκτός εκκλησιαστικό χώρου.

Ο με το επίμαχο άρθρο του περί λιθοβολισμού της από μέρους του τύπου προκάλεσε και …μας έκανε μαθήματα πως θα κάνουμε τη δουλειά μας.
Καλό θα ήταν η εκκλησία να κάνει την αυτοκριτική της μετά την αποτυχημένη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση για τους ιερούς ναούς αν μέσω της πανδημίας.

Ο κύριος Χρυσόστομος μας εξέπληξε αρνητικά με αυτήν την κριτική που θα έπρεπε να κάνει ίδια εκκλησία στον εαυτό της και όχι εμείς. Ο λαός ιδιαίτερα αυτές οι μέρες δοκιμάζεται και στο θρησκευτικό του συναίσθημα .Ο Τύπος δεν είναι τσιφλίκι κανενός!

Λίγη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία δε βλάπτει Σεβασμιώτατε κ.Χρυσόστομε!

Δείτε το επίμαχο άρθρο ΕΔΩ