Κυβέρνηση, Εκκλησία Ελλάδος και Φανάρι: Το τρίπτυχο της… ελληνικής ασυνεννοησίας!

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη-Τελευταία έρχονται στο φως της δημοσιότητας γεγονότα τα οποία δεν τιμούν τους θεσμούς τους κράτους αλλά και των Εκκλησιών μεταξύ τους…

Από τη μία πλευρά έχουμε μία κυβέρνηση που έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο  αντιεκκλησιαστικής πολιτικής  σε βάρος  ΚΥΡΙΩΣ της Ελλαδικής Εκκλησίας και του λαού που την ανέδειξε ως «κυβερνήτη» μιας Ελλάδας που καταρρέει σε όλα τα επίπεδα.

Οι αρνητές -υπουργοί της διατηρήσεως του σημαντικού ρόλου της Εκκλησίας σήμερα, ο πρωθυπουργός που άλλα υπόσχεται στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας κι άλλα πράττει, οι ΣυριζοΑΝΕΛ που πραγματικά μας έχουν αποπροσανατολίσει για τη στάση τους, δημιουργούν ένα σκηνικό-εφιάλτη στο κυβερνητικο-εκκλησιαστικό στρατόπεδο.

Μία κυβέρνηση που είναι έτοιμη να ξεπουλήσει ακόμα και τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Μία κυβέρνηση που εν μία νυχτί μονομερώς ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ το Πανελλήνιο Ίδρυμα της Ευγγελίστριας της Τήνου πετώντας έξω από αυτό τον τοπικό μητροπολίτη. Καθώς πλέον, ο μητροπολίτης Σύρου -ως πρόεδρος -δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

Μία κυβέρνηση που «προτρέπει» 15χρονους να αλλάξουν φύλο!

Η ελληνική κυβέρνηση σήμερα είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει κανένα σημείο επαφής με το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και αυτό αν συνεχιστεί θα έχει ολέθρια αποτελέσματα και για τους δυο θεσμούς.

Διαβάστε εδώ:  Άρχισε η μάχη Ιερωνύμου - Βαρθολομαίου

«Μαύρος καπνός» για Φανάρι-Εκκλησία Ελλάδος

Εν τω μεταξύ στα ενδοεκκλησιαστικά ζητήματα η κατάσταση είναι εξίσου δραματική .

Εν μέσω της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ασχολούμαστε με τη διαμάχη Οικουμενικού Πατριαρχείου και Εκκλησίας Ελλάδος για έναν Ιερό Ναό σε ένα ΚΤΗΜΑ.

Οι σχέσεις Αθήνας-Φαναρίου τα τελευταία δυο χρόνια έχουν επιδεινωθεί σημαντικά.Από τους Επισκόπους που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου και δηλώνουν αρνητές για πρόσωπα που προορίζονταν για …διοικητές του Αγίου Όρους έως το μάθημα των θρησκευτικών που ενώ η εγχώρια Εκκλησία είχε θέσει δια του Ιερώνυμου τους προβληματισμούς της για την μετατροπή του μαθήματος σε μάθημα Θρησκειολογίας ….κάποιοι άλλοι απεσταλμένοι εισέρχονταν στο κυβερνητικό Μέγαρο και μετέφεραν ευλογίες ότι ..δεν υπάρχει κανένα θέμα με το ζήτημα των αλλαγών στο επίμαχο μάθημα.

«Το κλίμα είναι πράγματι βαρύ και δεν φαίνεται να αλλάζει με τις μηνύσεις του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας», τονίζει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου.

«Θα διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει, η τακτική που ακολουθήθηκε για την αρπαγή του Ιερού Ναού από τον Κτήμα Προμπονά, δεν συνάδει με εκκλησιαστικό πνεύμα άλλα ούτε και βοηθάει στη συνεργασία των δυο εκκλησιών», διαμηνύει Ιεράρχης της ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εν κατακλείδι, οι Ελληνες για ακόμα μία φορά δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Όλη αυτή η εικόνα έχει ως αποτέλεσμα να δίνουμε τροφή στους εχθρούς της Εκκλησίας και του Ελληνικού Πατριαρχείου μας να αναπτύσσουν τα σχέδια τους εις βάρος πάντα του ελληνισμού.

Μη ξεχνάμε ότι, η ΈΔΡΑ του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως κινδυνεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ο ύψιστος φαίνεται ότι το θέλει σε ελληνικά χέρια αλλά εμείς δείχνουμε την μικροπρέπεια μας για ζητήματα που θα μπορούσαν να επιλυθούν μέσα από τον γόνιμο διάλογο. Ο εγωισμός κι η ασυνεννοησία οδηγούν σε επικίνδυνα ΑΔΙΈΞΟΔΑ.tilegrafima.gr