6 Χρόνια ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ!

Loading...


Ο Απόστολος Παύλος έγραφε προς τον Τιμόθεο «Πρόσεχε τη αναγνώσει» (Α’ Τιμ. 4:13)....Δηλαδή πρόσεχε στην ανάγνωση των κειμένων. Από την άλλη η Μητέρα Τερέζα έλεγε πως «το να έχεις να κάνεις με τα Μέσα Ενημέρωσης είναι πιο δύσκολο από το να πλύνεις έναν λεπρό». Ο Κύριος μας θεράπευσε δέκα λεπρούς, αλλά μόνο ο ένας επέστρεψε για να τον ευχαριστήσει.

Στις 21 Μαϊου του 2009, το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, ξεκίνησε με ένα όραμα. 

Να συνδυάσει την αληθινή και αντικειμενική δημοσιογραφία με τα αιώνια μηνύματα από τους Πατερικούς λόγους, προς όφελος των Ορθοδόξων Χριστιανών και εις δόξαν Θεού. Να βάλει ένα λιθαράκι στη θεραπεία των πνευματικά λεπρών κι ας μην βρεθεί κανείς να επιστρέψει για ευχαριστίες.

Ως γνωστόν στην Ελλάδα η εκκλησιαστική πληροφόρηση σε μεγάλο βαθμό υπήρξε απαξιωμένη από τα μιντιακά κέντρα. Και κάθε φορά που κάποιο ρεπορτάζ ενέπλεκε την Εκκλησία σπανίως ήταν για καλό. Η λάσπη που έχει δεχτεί η Εκκλησία από συγκεκριμένα ΜΜΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια αποτέλεσε ένα σύγχρονο διωγμό της Ορθοδοξίας.

Πλέον όμως με την εκκλησιαστική δημοσιογραφία να έχει στη φαρέτρα της και το όπλο του διαδικτύου οι όροι του παιχνιδιού αλλάζουν. Οι σύγχρονοι διώκτες της Ορθοδοξίας παίρνουν τις απαντήσεις που τους αρμόζει, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται και το πολυποίκιλο έργο της Εκκλησίας, σε πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Πιο μεγάλη σημασία ίσως όμως έχει η πνευματική μάχη. Στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ. GR, έχουμε αναπτύξει και το πνευματικό κομμάτι μέσα από πληθώρα άρθρων από το Γεροντικό του Αγίου Ορους και την πατερική διδασκαλία.

Με τις διδαχές και τους λόγους των Πατέρων που δημοσιεύουμε δεν διεκδικούμε δάφνες πνευματικού οδηγού. Πλημμυρίζουμε από χαρά, όμως, όταν γινόμαστε αποκούμπι και παρηγοριά σε όσους το έχουν ανάγκη.

Δεν είμαστε κατηχητές.

Δεν είμαστε κατήγοροι, αλλά η κριτική μέσω των κειμένων μας μοναδικό στόχο έχει να μην δηλητηριαζονται οι καρδιές των πιστών από κάθε κακόβουλο στοιχείο που διεκδικεί ρόλο στα εκκλησιαστικά-και πολλώ δε μάλλον στα πνευματικά- δρώμενα.

Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Άλλωστε λάθη δεν κάνει, όποιος δεν κάνει τίποτα.

Διαβεβαιώνουμε πως κάθε προσπάθειά μας είναι στην υπηρεσία της αλήθειας. Θεωρούμε εαυτούς Δον Κιχώτες της σωστής, αντικειμενικής, ενημέρωσης και υποσχόμαστε πως δε θα μας ενοχλήσουν ποτέ οι αναθυμιάσεις της παρακμής της ελληνικής δημοσιογραφίας, εκκλησιαστικής και μη. Υποσχόμαστε ακόμη πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εντοπίζουμε τους λαθρεπιβάτες της Ορθόδοξης πίστης. Υποσχόμαστε πως δε θα ξεχάσουμε ποτέ πως Εκκλησία σημαίνει κλήρος και λαός, ούτε μόνο κλήρος, ούτε μόνο λαός. Μα περισσότερο από κάθε άλλο υποσχόμαστε πως κάθε μέρα θα ανάβουμε ένα κερί για τη σωτηρία των ψυχών και των σωμάτων υμών και ημών!

Ο διευθυντής του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ κ. Γιώργος Θεοχάρης συνεπικουρούμενος από την δυναμική συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν κάθε μια και κάθε έναν ξεχωριστά από τους αναγνώστες μας για την τεράστια αγάπη και την συγκινητική αγκαλιά που πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ. Με την βοήθεια του Θεού θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

Και να θυμάστε πάντα αυτό που έλεγε ο Ελύτης «Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε, άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός.»Ετικέτες