Κατάρ-Τσεχία: Τα μέτωπα της Ορθοδοξίας παραμένουν ανοιχτά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Μανώλη Κείου 

Λίγες μέρες μετά την Ανάσταση του Θεανθρώπου και την απέραντη χαρά για κάθε Χριστιανό η πραγματικότητα προσγειώνει ανώμαλα την Ορθοδοξία. Τα δύο σοβαρά μέτωπα που την πληγώνουν παραμένουν ανοιχτά κι αυτό φάνηκε εκ νέου τις τελευταίες μέρες. Ο λόγος για τις υποθέσεις της Τσεχίας και του Κατάρ. Χθες το «Αγιορείτικο βήμα» ανέφερε πως ο Πατριάρχης Μόσχας συλλειτούργησε με εκπροσώπους της τσεχικής εκκλησίας και δη του μη αναγνωρισμένου από το Φανάρι Αρχιεπισκόπου Ρατισλάβ και μάλιστα κάνοντας λόγο για «νομίμως εκλεγέντα Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Τσεχίας».

Σήμερα επανέρχεται στο προσκήνιο και το θέμα του Κατάρ… 

Κι αυτό μιας και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων «ο Πατριαρχικός Επίτροπος εις Κατάρ Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος απέστειλεν εις την Ιστοσελίδα του Πατριαρχείου ενημέρωσιν διά τον εορτασμόν της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα εις Κατάρ». Υπενθυμίζεται πως το θέμα του Κατάρ είχε οδηγήσει σε αποχώρηση την αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην πρόσφατη Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων στο Φανάρι. 

Η ενημέρωση που εστάλη έχει ως εξής:

«Μέσα σε ατμόσφαιρα ευλαβείας και κατανύξεως, το ποίμνιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καττάρων συμμετέσχε στα Μυστήρια της Εκκλησίας και τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος έως της Αναστάσεως του Κυρίου μας.
Η συμμετοχή των Ορθοδόξων πιστών στις Ιερές Ακολουθίες, τόσον εκ της πρωτεύουσας Ντόχα, όσο και από άλλες πόλεις του Εμιράτου ήτο πολυπλυθέστερη των παρελθόντων ετών.
Οι ακολουθίες τελέσθηκαν στην Ελληνική, Αραβική, Σλαυονική, Σερβική, Ρουμανική και Αγγλική γλώσσα για την πληρέστερη συμμετοχή του πολύγλωσσου ποιμνίου. Οι ιεροψάλτες απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπο τους ύμνους και οι χορωδίες τα εγκώμια της Μ. Παρασκευής σε διάφορες γλώσσες». 

 Ετικέτες