Η Αγία Βαρβάρα ξεσκέπασε τις αριστερές και αθεϊστικές αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ

Loading...


του Γιώργου Νταλιάρη

Δεν πέρασε καιρός που «εορτάστηκαν» οι 100 ημέρες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δόθηκε η εντύπωση πως σε μια κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα τα στελέχη του κόμματος που κέρδισε την πλειοψηφία στις εκλογές του Ιανουαρίου θα ακολουθήσουν μια ήπια στάση έναντι της Εκκλησίας.

Αλλωστε, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να προτιμά την ειρηνική συμβίωση που σαφώς είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης και του κράτους εν γένει. Οι συνιστώσες έχουν διαφορετική άποψη.

Ηρθαν δύο περιστατικά για να αποκαλύψουν πως ο λύκος δεν έγινε αρνί. Αρχικά, ήταν οι φωνές για το Άγιο Φως και τα… έξοδα που γίνονται για να ταξιδέψει από τα Ιεροσόλυμα σε όλη την επικράτεια.

Αφού το… ξεπέρασαν γρήγορα, τα άθεα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν στην επίθεση για την άφιξη των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας και τις τιμές που αποδόθηκαν. Αλλά και για το γεγονός πως την Παρασκευή οι ασθενείς στο αντικαρκινικό νοσοκομείο το Αγίου Σάββα θα έχουν την ευλογία να τα προσκυνήσουν, να πάρουν κουράγιο, να προσευχηθούν και να ζητήσουν από την Αγία Βαρβάρα και τον Πανάγαθο Θεό να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Ετσι στελέχη και βουλευτές της Αριστεράς βγήκαν σε πάνελ και εφημερίδες και κατακεραυνώνουν ακόμη και τον Υπουργό Υγείας. Μεσαίωνας, εμπορευματοποίηση, υπέρογκα έξοδα του κράτους. Και τι δεν ακούσαμε αυτές τις ημέρες. Μέχρι πως οι προσευχές προς τον Χριστό δεν έσωσαν την Ελλάδα από την οικονομική κρίση. Σε αυτό το σημείο έφτασε ο κ.Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Γιατί τόσο μένος κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Ενοχλεί επειδή ο κόσμος πιστεύει; Ενοχλεί που οι Ελληνες θέλουν να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στην Αγία Βαρβάρα; Ενοχλεί τόσο πολύ η Εκκλησία; Ενοχλεί που οι Ελληνες στην συντριπτική πλειοψηφία είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι; Κακώς τους θεωρείται απειλή. Μια ματιά στα πέριξ της χώρας μας θα σας δώσουν μια καλή γεύση για το ποιοι είναι οι επικίνδυνοι για τον πλανήτη ολόκληρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε αρκετές φορές με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και το κλίμα είναι καλό. Ικανοποιήθηκε μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, φτάνοντας μάλιστα το σημείο να αλλάξουν το νόημα των όσων είπε ο κ.Ιερώνυμος για το θέμα. Η Εκκλησία κράτησε χαμηλούς τόνους, επιλέγοντας να μην αντιδράσει όπως δικαιολογημένα θα μπορούσε.

Η Αγία Βαρβάρα όμως τους ξεσκέπασε για τα καλά και τους ανάγκασε να βγάλουν στην επιφάνεια το μίσος για την Ορθοδοξία. Αλλά για ορισμένους της πτέρυγας αυτής, ρατσισμός υφίσταται μόνο σε ορισμένες ομάδες πληθυσμού που a priori θα πρέπει να θεωρούνται κατατρεγμένοι και κυνηγημένοι. Αυτή είναι, άραγε, η έννοια του ρατσισμού;

ΥΓ. Οι Ιεράρχες στο σύνολό τους δεν έχουν δώσει λαβές για σχόλια στην αριστερή πλευρά της κυβέρνησης διατηρώντας το επίπεδο που αρμόζει. Αν και βεβαίως πολλοί συγκρατούνται με νύχια και με δόντια για να μην ξεσπάσουν σε όσα ακούνε, αντιλαμβανόμενοι πως μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό.Ετικέτες