Βούλευμα για το Βατοπαίδι : Ποιες κατηγορίες εκπίπτουν και ποιές παραμένουν

Loading...


Το βούλευμα για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Νωρίς το πρωί έγινε γνωστό το περιεχόμενο του βουλεύματος  που αφορά στην υπόθεση   των συναλλαγών του Ελληνικού δημοσίου με την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει με βούλευμα του τον διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου ενώ αίρει τον όρο απαγόρευσης εξόδου για τον καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου  αρχιμανδρίτη Εφραίμ που σημαίνει ότι μπορεί πια να κυκλοφορεί ελεύθερος την επικράτεια.

Για τον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο αποφαίνεται να μην αποδίδεται κατηγορία για τέσσερις πράξεις που αφορούν ηθική αυτουργία στις πράξεις απιστίας  και απάτης σε βάρους του δημοσίου, όπως σχολίασαν νομικοί κύκλοι στο »Αγιορείτικο Βήμά».

Επιπρόσθετα παύει οριστικά ποινική δίωξη λόγω παραγραφής  για τον ηγούμενου για τη πράξη του νομού 1317/83.

14 άτομα  ωστόσο παραπέμπονται σε δίκη για την διαλεύκανση της υπόθεσης των συναλλαγών.

Ειδικότερα, με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη, ο Δημήτρης Πελέκης, ο Διονύσης Πελέκης, ο Ιωάννης Διονυσόπουλος, ο Στέφανος Δέτσης, ο Χριστόδουλος Μπότσιος, ο Γρηγόρης Κρόμπας, ο Πέτρος Παπαγεωργίου, ο Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο Γιώργος Μητρόπουλος, η Σταματούλα Μαντέλη και ο Κωνσταντίνος Σκιαδάς.tilegrafima.gr