Θερμή υποδοχή στο νέο πολιτικό διοικητή Αγίου Όρους στη Μονή Μεγίστης Λαύρας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την ευχή η διοίκησή του να είναι ευλογημένη και ωφέλιμη για τον Ιερό τόπο του Αγίου Όρους, καλωσόρισε ο Καθηγούμενος, στη Μονή Μεγίστης Λαύρας, τον νέο Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Ο κ. Δήμτσας ξεκίνησε τις επισκέψεις του στα Μοναστήρια της Αθωνικής πολιτείας από την ιστορική Μονή, την πρώτη στην Ιεραρχία των Ιερών Μονών όπου έτυχε θερμής υποδοχής.

”Με αισθήματα χαράς και πνευματικής αγαλλίασης σύσσωμη η αδελφότητα της Ιεράς Μονής υποδέχεται σήμερα στο Καθολικό της πρώτης τη τάξει αθωνικής Ιεράς Μονής τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους”, είπε ο Καθηγούμενος Πρόδρομος καλωσορίζοντας το νέο πολιτικό διοικητή και πρόσθεσε: ”Δεόμεθα , εξοχώτατε κύριε Διοικητά, προς τον δοτήρα πάντων των αγαθών Κύριον και την Προστάτιδα του Ιερού ημών τόπου, Κυρίαν Θεοτόκον Οικονόμισσαν τε και Κουκουζέλισσαν, όπως ευλογούν πλουσίως το υμέτερον έργον και αναδείξουν την Υμετέραν αξίαν εν τη πηδαλιουχήσει της νοητής νηός της Πολιτικής Διοικήσεως του Αγιωνύμου Όρους”.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Δήμτσας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για την υποδοχή που του επιφύλαξε η Αδελφότητα, και τόνισε: «Εἰλικρινά, εὐελπιστῶ σὲ μιὰ ἐπιτυχῆ καὶ καρποφόρο διακονία στὸν Ἱερὸ τοῦτο Τόπο καὶ στὰ Ἱερὰ Καθιδρύματά Του, ἐν πνεύματι ἀνυπόκριτης ἀγάπης, ἀλληλοσεβασμοῦ, καλῆς πίστεως, ἀγαστῆς συνεργασίας καὶ συνεννοήσεως μεταξύ ἡμῶν».

Ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους ανέφερε ότι μελετά τα ζητήματα της Αθωνικής Πολιτείας και ενημερώνεται για τα τις ανάγκες, τις αγωνίες, τις προκλήσεις, αλλά και τα δίκαια αιτήματα της Ιεράς Κοινότητας.

«Να είστε βέβαιοι ότι στέκομαι δίπλα Σας με πολύ σεβασμό, αγάπη και διάθεση προσφοράς και διακονίας, πιστεύω δε ότι και εσείς θα με στηρίξετε καλή τη πίστει επ’ αγαθώ του Ιερού Τόπου Σας, ο οποίος τυγχάνει καύχημα της Πίστεως και του Γένους, «πολυτίμητον τζιβαιρικόν», στήριγμα και κάστρον απόρθητον υπό τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού σε καιρούς χαλεπούς», τόνισε κλείνοντας την αντιφώνησή του ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr