Στο Άγιο Όρος ο Μητροπολίτης Βεροίας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ

Στο μετέβη ο Σεβασμιώτατος ,Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων κατόπιν προσκλήσεως του Πρωτεπιστάτου του Αγίου Όρους Γέροντος Βαρνάβα Βατοπαιδινού, προκειμένου να προεξάρχει της Ιεράς Πανηγύρεως επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του αφίχθη εις τις Καρυές το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Αυγούστου γενόμενος δεκτός υπό του Πρωτεπιστάτου Γέροντος Βαρνάβα Βατοπαιδινού και των μελών της Ιεράς Επιστασίας.

Το εσπέρας προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ναό του Πρωτάτου με τη συμμετοχή των Αντιπροσώπων όλων των Ιερών Μονών, Μοναχών από τις Σκήτες και τα Ασκητήρια, του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους και πολλών προσκυνητών.

Μετά τη θεία Λειτουργία παρετέθη εόρτιος τράπεζα στην οποία ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων, ενώ οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν το εσπέρας της Κυριακής με το Κτιτορικό Μνημόσυνο.

Μετά το κτητορικό μνημόσυνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων συνοδευόμενος υπό του Πρωτεπιστάτου Γέροντος Βαρνάβα Βατοπαιδινού και των μελών της Ιεράς Επιστασίας μετέβη εις την Ιερά Μονή Ιβήρων όπου προσκύνησαν την Παναγία την Πορταϊτισσα.

 

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr