Ο Αγιορείτης Παπα-Φίλιππος για την ουκρανική Αυτοκεφαλία

Loading...


-Γέρων Φίλιππος Ιερομόναχος Για το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Σήμερα στην Εκκλησία του Κιέβου λαμβάνουν χώρα περίεργα γεγονότα. Εμείς εδώ εις το Αγιον Ορος είμαστε σε κοινωνία εκκλησιαστική με το Πατριαρχείο της Μόσχας τόσα χρόνια. Είδαμε τη Ρωσική Μονή του Αγίου Ορους και την Εκκλησία της Μόσχας να περνάνε μαρτύρια από τον κομμουνισμό, την αθεΐα και τον υλισμό.

Κατόπιν αυτού το παράπονο των Ρώσων Κληρικών ήταν το πρόβλημα της Ουνίας. Οταν έρχονταν στην πανήγυρη του Αγίου Παντελεήμονος στο Αγιον Ορος ενώ θα έπρεπε να χαίρονται λόγω της κατάργησης του κομμουνισμού ήταν και πάλι κλαμένοι από την πίεση της Ουνίας και του Βατικανού. Μέχρι σημείου οι Ουνίτες να παίρνουν τις Εκκλησίες δια της βίας.

Η φωτογραφία που παρουσιάζουμε είναι μια ενορία με τους Ιερείς και τους Χριστιανούς που εκδίωξαν ο Ουνίτες και κατέλαβαν το Ναό τους δια της βίας.

Η Ουνία, είναι δηλαδή ο δούρειος ίππος. Καλό θα είναι οι σημερινοί πολιτικοί κι εκκλησιαστικοί άρχοντες να σκύψουν στα βιβλία του Προφήτου Θεοδώρου Ντοστογιέφσκι για να αντιληφθούν ποιος είναι ο κίνδυνος της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Σήμερα στο Κίεβο παρά τις αντιδράσεις όλων των Εκκλησιών ετοιμάστηκε ένας δούρειος ίππος ο οποίος προσβάλει όλη την Εκκλησία και το Αγιον Ορος. Εμείς δεν πρέπει να ανεχθούμε μια Εκκλησία σε συνεργασία με την Ουνία, αφού ο παπισμός είναι καταδικσμένος σε αίρεση από τους Αγίου μας.

Αυτή είναι συγχρόνως διαμαρτυρία και προσευχή. Να φωτίσει ο Πανάγαθος Θεός εμείς να ενώνουμε τον κόσμο όχι να χωρίζουμε τον κόσμο.tilegrafima.gr