Μετόχι Αγιορειτών Πατέρων στη Ν. Ιωνία: Για πρώτη φόρα χτύπησε η καμπάνα-Η συγκίνηση του γέροντα Αλέξιου

Loading...


Του Κώστα Καραμεσίνη- ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ : Νέα Ιωνία-2 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγιορειτών Πατέρων στη Νέα Ιωνία Αττικής, Ιερό Μετόχι της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος .
Η προσφορά της οικογενειακής κατοικίας του Ιερομόναχου Γρηγορίου της ομώνυμης Μονής και η μεγάλη επιθυμία του καθηγουμένου της Ιεράς να δημιουργήσει έναν πνευματικό φάρο στην Αττική, δημιούργησαν πριν δύο χρόνια ένα χώρο πνευματικής ανάτασης.

Η αθρόα προσέλευση των πιστών σε όλες τις ακολουθίες με την πάροδο του χρόνου δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο μικρό Ιερό Ναό. Δύο χρόνια μετά ο Γέροντας Αλέξιος αποφάσισε να προσθέσει στο καθολικό ένα Πρόναο, όσο του επέτρεψε ο μικρός χώρος της έκτασης του οικοπέδου. Στο χώρο πρόσθεσε και το καμπαναριό του με μια πολύ όμορφη κρήνη.
Η καμπάνα και το καμπαναριό έγιναν με την ευγενική χορηγία της κυρίας Λουκίας Ιωάννου Καναβού.
Την Παρασκευή, 8 Ιουνίου, προπαραμονή της Εορτής των , ο Γέροντας Αλέξιος σήμανε για πρώτη φορά την Καμπάνα του Ιερού Μετοχίου στη Νέα Ιωνία Αττικής.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους αξιότιμους αναγνώστες μας ότι ο Αξιοσέβαστος Γέροντας έχει οργανώσει και κατασκευάσει Πνευματικούς Φάρους σε πολλά σημεία της χώρας μας από τα νεανικά του χρόνια. Ο Θεός να του δίνει υγεία και δύναμη για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.tilegrafima.gr