Λαμπρή υποδοχή της Παναγίας Βηματάρισσας στην Αττική Γη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


του Γιώργου Θεοχάρη

Μεγαλοπρεπής υποδοχή στη Ν.Ιωνία στην

Λαός και κλήρος υποδέχτηκαν σήμερα το απόγευμα την εικόνα της Παναγίας Βηματάρρισας (αντίγραφο) από το Αγιο Όρος. Την Ιερά Εικόνα της , κόμισε από το ο Καθηγούμενος της στη Νέα Ιωνία Αττικής.

Πιστοί από κάθε γωνιά της Αττικής γης κατέφθασαν στη Ν. Ιωνία για να  προσκυνήσουν την Εικόνα της Θεομήτορος, να την επικαλεστούν και να ζητήσουν  τη χάρη της για κάθε πρόβλημα που συναντούν στη ζωή τους.

Μετά την υποδοχή εν πομπή κατευθύνθηκαν στον στη Νέα Ιωνία για την Ακολουθία των Χαιρετισμών και την Ιερά Αγρυπνία.

Η Πομπή συνοδεύονταν από  Στρατιωτικό  άγημα και την  Φιλαρμονική του Δήμου.

Προηγήθηκε  σύντομος χαιρετισμός και προσφώνηση του μητροπολίτη Ν. Ιωνίας  στον Αγιορείτη ηγούμενο τον οποίο ευχαρίστησε θερμά για τη ευλογία αυτή, να φιλοξενήσει ο μητροπολιτικός Ναός του, μία εικόνα που έφτιαξαν οι μοναχοί  στη Μονή Βατοπαιδίου κι η οποία κουβαλά μεγάλη ιστορία στα βάθη των αιώνων.

«Kαλωσορίζουμε, την ιστορική αυτή ημέρα για την Τοπική μας Εκκλησία, την Παναγία μας, την Παναγία την «Βηματάρισσα», όπου ο Τριαδικός Θεός μας αξιώνει να υποδεχθούμε Εκείνη, την Οποία εναποθέτουμε πλέον όχι μόνο εις την καρδιά της Τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και στις καρδιές όλων μας…!», ενώ συνέχισε την ομιλία του λέγοντας: «στην προσφυγική αυτή Μητρόπολη η Παναγία θα βρει μία θέση, όπως βρήκαν τόσες εικόνες, τις οποίες έφεραν οι πρόσφυγες προπάτορές μας με πρώτο τον Πατάρων Μελέτιο, ο οποίος μαζί με τον Παπαϊωακείμ Πεσματζόγλου ήρθαν από τη Σπάρτη της Μ. Ασίας και από τόσες άλλες περιοχές για να μπορέσουν να βρουν όχι μία νέα πατρίδα, αλλά να μεταφέρουν την πατρίδα εκείνη την οικουμενική του Ελληνισμού εδώ στην Μητροπολιτική Ελλάδα, μεταφέροντας επίσης εκτός από αρχές και αξίες, ένα γνήσιο Ορθόδοξο βίωμα, το οποίο σήμερα το έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε η Πατρίδα μας».

Στην αντιφώνησή του ο  αφού ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ τόσο για την τιμητική και μεγαλειώδη υποδοχή, όσο και για τη γενναία φιλοξενία στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, εξέφρασε την προσωπική του χαρά για την επίσκεψη και τόνισε το θαυμασμό του για τα αισθήματα ευλαβείας και λατρευτικού σεβασμού προς το Πρόσωπο της Θεοτόκου, ήδη κατά την υποδοχή της Ιεράς Εικόνος. Επίσης, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά εικόνα του Αγίου Ορους φθάνει στη μητρόπολη Ν. Ιωνίας και επισήμανε τη πνευματική σπουδαιότητα αυτού του γεγονότος καθώς όπως είπε ΄΄ θα έρθει μεγάλη ευλογία στη πόλη σας, στη μητρόπολη σας, η Παναγία Βηματάρισσα έχει δείξει πολλά θαύματα στο Άγιο Όρος΄΄

Εν συνεχεία το πρόγραμμα:

Ώρα 9.00μ.μ.: Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου , κατά την οποία θα ψάλει πολυμελής Βυζαντινή Χορωδία.

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ώρα 07.00π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 6.00μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ώρα 07.00π.μ: Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Ακολουθία Προσκυνήσεως Τιμίου Σταυρού, ιερουργούντος .

Ώρα 6.00μ.μ.: Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος  και ομιλία υπό του Πανοσ. Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ με θέμα:

«Σταυρός ὁ φύλαξ τῆς Οἰκουμένης».

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας: Γ΄Κατανυκτικός Εσπερινός (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα 20 έως Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 καθημερινά

Ώρα 07.00π.μ.: Όρθρος, Ώρες, και Εσπερινός με Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Ώρα 6.00μ.μ.: Μέγα Απόδειπνο και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ώρα 7.00μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2016

Ώρα 07.00π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 6.00μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ:

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ:

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Κ.ΓΑΒΡΙΗΛ 

Η ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΗΓΟΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το