Κοσμοσυρροή στο Μινσκ για τα λείψανα του Αγ.Σιλουανού και τη θαυματουργή εικόνα από το Άγιο Όρος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ

Ασταμάτητη είναι η προσέλευση των Λευκορώσων πιστών προκειμένου να προσκυνήσουν τα Ιερά του Αγίου Σιλουανού από το .

Τα λείψανα θα εκτίθενται για προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πνεύματος του Μινσκ μέχρι τις 31 Αυγούστου. Ακολούθως, θα μεταφερθούν για προσκύνημα στη Ρωσία και μετά θα επιστρέψουν και πάλι στο Άγιο Όρος.

Μαζί με τα λείψανα του Αγίου Σιλουανού για πρώτη φορά μεταφέρθηκε στη Λευκορωσία και κατόπιν στη Ρωσία από το Άγιο Όρος και- η του Σωτήρος, η οποία συνδέεται με το θαύμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, στον Άγιο Σιλουανό τον Αθωνίτη.

Η θαυματουργή εικόνα, στην οποία έκανε προσευχή ο γέροντας Σιλουανός , για όλα αυτά τα χρόνια  κρατήθηκε στη Ρωσική Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιον Όρος, και ποτέ δεν βγήκε έξω από το μοναστήρι.

Μετά τη Λευκορωσία τα λείψανα του Αγίου Σιλουανού θα εκτεθούν για προσκύνημα των πιστών στη Ρωσία. κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου με επισκέψεις σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Στις 23 Σεπτεμβρίου τα λείψανα του Αγίου θα φτάσουν στη Μόσχα, όπου, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος θα λάβει χώρα η επίσημη υποδοχή τους στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.