Έντονη κινητοποίηση της Αστυνομίας στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου (φωτο)

Loading...


Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε η εβδομάδα στη Μονή Εσφιγμένου. 

Συγκεκριμένα, αναβρασμός επικρατεί στην περιοχή και η παρουσία της αστυνομίας όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει κι από τις φωτογραφίες είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Επίθεση υποστηρίξαν πως δέχτηκαν από μέλη της νέας αδελφότητας οι Εσφιγμενίτες της παλαιάς στο κονάκι τους.

Αναλυτικότερα:

Επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους, καθώς μοναχοί της Νέας Αδελφότητας που έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα ζητούν να μπουν στη Μονή, όπου βρίσκονται οι μοναχοί της Παλαιάς Αδελφότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά ένας μοναχός, ενώ μέλη της Παλαιάς Αδελφότητας πέταξαν αναμμένο στουπί, προκειμένου να εμποδίσουν ένα όχημα (που είχε φέρει η αστυνομία) να σπάσει την πόρτα.

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, “το πρωί έγινε προσπάθεια να εκτελεστεί μια αναγκαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων που προβλέπουν την εκκένωση του αντιπροσωπείου.
Ο δικαστικός επιμελητής που πήγε στην περιοχή για να εκτελέσει την απόφαση αυτή, συνοδευόμενος από ομάδα πολιτών, δέχτηκε επίθεση από το αντιπροσωπείο από ομάδα μοναχών της Μονής Εσφιγμένου που του πέταξαν εκρηκτικά”.

Μετά το περιστατικό αυτό η κατάσταση εκτονώθηκε. “Τελέστηκε ένα ποινικό αδίκημα. Το θέμα θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο” πρόσθεσε ο κ. Κασμίρογλου.

“Περιμένουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα” αναφέρει από την πλευρά του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Ηρακλής Μωραϊτης. Ο ίδιος επισημαίνει ότι “αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την είσοδο πιστών προς την Ουρανούπολη ενώ και στις Καρυές οι αστυνομικές δυνάμεις ανασυντάσσονται”.
Από την πλευρά της η αστυνομία επισημαίνει ότι η κίνηση προς την Ουρανούπολη και το ‘Αγιον Όρος διεξάγεται κανονικά.

1
1
1
1
1