Εγκαίνια Παρεκκλησίου στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Προσκυνηματική επίσκεψη στο Αγιώνυμο Όρος και συγκεκριμένα στην πραγματοποίησε ο , κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Αλεξίου, για να προστεί της Ιεράς Ακολουθίας των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου εντός του νέου ξενώνα, που οικοδομείται πλησίον της Μονής.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , ο Σεβασμιώτατος και η τίμια συνοδεία του κατεύθασαν στην Ιερά Μονή το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου 2017 και έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Γέροντα Αλέξιο και τους πατέρες της Μονής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε ο Εσπερινός των Εγκαινίων στο καθολικό της Μονής από τον Σεβασμιώτατο ενώ την επόμενη ημέρα, Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, το πρωί, τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των Εγκαινίων και η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο εγκαινιασμένο Παρεκκλήσιο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα.

Διαβάστε εδώ:  Αγιος Γέροντας Παΐσιος: Η πρώτη «διερευνητική» επίσκεψη του στο Άγιον Όρος

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του, αφού ευχαρίστησαν τον Άγιο Καθηγούμενο και τους πατέρες για την αβραμιαία φιλοξενία, αναχώρησαν για την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως, ευχόμενοι να αξιωθούν και πάλι αυτής της ευλογίας.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr