Αμισθί ο Αθανάσιος Μαρτίνος στη θέση του πολιτικού διοικητή Αγίου Ορους

Loading...


Τη δυνατότητα ανάθεσης καθηκόντων του διοικητή του , σε πρόσωπο που επιθυμεί να υπηρετήσει εθελοντικά και χωρίς μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή, προβλέπει τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και κατατέθηκε στο αντικαπνιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που συζητείται στη Βουλή.

Επιπλέον η τροπολογία προβλέπει ότι ο διοικητής του Αγίου Όρους, πέραν της ισχύουσας πρόβλεψης για προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους με γνώση των θεμάτων του Αγίου Όρους, πρέπει να διαθέτει επαγγελματική εμπειρία που απέκτησε στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, και που κρίνεται αξιόλογη. Επίσης ορίζεται ως ασυμβίβαστη η θέση του διοικητή του Αγίου Όρους και η ταυτόχρονη κατοχή θέσης εντός της Δημόσιας Διοίκησης.

Διαβάστε εδώ:  Άγιο Όρος: Η θλιβερή αναγνώριση - Αρσένιος μοναχός - Σκήτη Κουτλουμουσίου

Τέλος στην περίπτωση εθελοντικής παροχής υπηρεσιών από τον διοικητή, η τροπολογία ορίζει ότι οι διοικητικές αρμοδιότητες που προβλέπονται από την παρ. 1 του Οργανισμού Διοικήσεων του Αγίου Όρους εκχωρούνται στον αναπληρωτή διοικητή.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία έρχεται κατόπιν της επιθυμίας του νέου διοικητή του Αγίου Όρους κ. να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του, δυνατότητα που δεν υπήρχε πριν από την τροπολογία.tilegrafima.gr