Αγιορείτικη μουσική πανδαισία στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Μια λαμπρή εκδήλωση έλαβε χώρα χθες βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής . Αγιορείτες πατέρες έψαλαν διάφορους σε εκδήλωση για τα «Δημήτρεια 2016».

Στο πλαίσιο των εορτασμών του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου πραγματοποιείται σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη».

Τις εκδηλώσεις άνοιξε η χορωδία Αγιορειτών μοναχών με χοράρχη τον γέροντα Φίλιππο Ιερομόναχο που συμμετείχε στην μουσική βραδιά. Η χορωδία έψαλε ύμνους προς τιμήν της Παναγίας μας, του Αγίου Δημητρίου, του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, αργή Δοξολογία και ύμνους από τη Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε μουσική χορωδία από την Αθήνα με χοράρχη και μαέστρο τον κ.Χρήστο Τσιαμούλης. Παρόντες στη συναυλία ήταν εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και της Μητρόπολης Λαγκαδά.

Διαβάστε εδώ:  Ο Παρακλητικός Κανών στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ

Η παρουσία του Αγιορείτικου χορού μετέφερε το άρωμα των Αγιορειτικών ολονυκτίων Αγρυπνιών. Η συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη πάντοτε αποπνέει το άρωμα της εκκλησιαστικής μας παράδοσης. Οι Αγιορείτες ευχαριστούν την ελληνική Πολιτεία η οποία τους έδωσε την ευκαιρία να μεταφέρουν το άκουσμα και την πνευματική ευωδία της λατρευτικής ζωής του Αγίου Ορους.

0511agior-2 0511agior-3 0511agior-4 0511agior-5 0511agior-6 0511agior-7 0511agior-8 0511agior-9