Πνευματική ομιλία στον Βαφέ από τον Αγιορείτη Γέροντα Δημήτριο Γρηγοριάτη: Η ησυχία γεννά τις αρετές (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού των Αγίων Ασωμάτων, ολοκληρώθηκε την Τρίτη 14 Ιουλίου, με την αξιολογότατη πνευματική ομιλία υπό του Αγιορείτου Γέροντος π. Δημητρίου Γρηγοριάτη, με θέμα » η κατά Χριστόν Ησυχία» .

Η κατά Χριστόν ησυχία είναι μία ένθερμη κίνηση προς τον Χριστόν μας τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμα του ο σεβάσμιος Γέροντας. Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη την ησυχαστική ζωή. Με την ησυχία ο άνθρωπος καταρτίζεται ψυχικά. Η ησυχία γεννά τις αρετές, μας οδηγεί με την χάρη της προσευχής στον ίδιο τον Χριστό. Μέσα από την ησυχία ο άνθρωπος αναγνωρίζει τα πάθη του. Προσεύχεται περισσότερο και βρίσκει λύσεις στα πνευματικά του προβλήματα.

Η ησυχία γεννά την αγνότητα της καρδιάς, είναι η γεννήτρια της πραγματικής αλήθειας και μας βοηθάει να γνωρίσουμε το θέλημα του Θεού.

Στην πνευματική ομιλία παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός, ιερείς από την περιοχή του Αποκόρωνα και πλήθος κόσμου ενώ τον Γέροντα προσφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Την πνευματική ομιλία, με ενθουσιώδη λόγια χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, συγχαίροντας τον Γέροντα π. Δημήτριο και καταθέτοντας παράλληλα και εκείνος την δική του πνευματική εμπειρία σχετικά με την » κατά Χριστόν ησυχία’‘, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το σημαντικότερο στην ζωή του Χριστιανού έιναι να μην χάσουμε τον Χριστό από μέσα μας.

Νωρίτερα πριν την έναρξη της ομιλίας τελέστηκε κτητορικό μνημόσυνο του μακαριστού Παναγιώτου Κωστάκη ευεργέτου δια την συντήρηση και αποκατάσταση του ιστορικού Ναού των Αγίων Ασωμάτων. Ετικέτες