Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά στο περιβόλι της Παναγιάς (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ολιγοήμερη προσκυνηματική Επίσκεψη εις το Άγιον Όρος πραγματοποίησε το χρονικό διάστημα 11 με 13 του μηνός Ιούλιου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Περιβόλι της Παναγίας ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, μετέβει στις Καρυές, όπου προσκύνησε στο Καθολικό του Πρωτάτου, την Θαυματουργό και Εφέστιο Εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί καθώς και τον Τάφο του Οσιομάρτυρος Κοσμά του Πρώτου, ενώ επισκεφτεί και το κτίριο Διοικήσεως της Ιεράς Κοινότητος της Αθωνικής Πολιτείας έχοντας ολιγόωρη συνάντηση με τον νέο Πρωτεπιστάτη γέροντα Συμεών Διονυσιάτη και τα μέλη της Επιστασίας ευχόμενος τα δέοντα ενόψει του πολυεύθυνου έργου που αναλαμβάνουν τονίζοντας ότι η Παναγία να χαρίζει δύναμη και στήριξη σε έναν θεσμό ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με ολόκληρο την Ορθοδοξία.

Στο διάστημα της παραμονής του, είς την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Iλιού, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόραν, ο οποίος και προεξήρχε της Πανηγύρεως της Ιεράς Μονής Καρακάλου, επί τη Ιερά Μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Την Παρασκευή το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης προεξήρχε της Αγρυπνίας στην Ιερά Μονή Ιβήρων η οποία ετελέσθη επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και εν συνεχεία του καθ’ έτους τελούμενο Αρχιερατικού Μνημοσύνου επί τη συμπληρώσει έντεκα ετών από τη κοίμησή του μακαριστού, από Σάμου και Ικαρίας Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Β΄ (Χρυσοφάκη), ο οποίος εκοιμήθη οσιακά στο Ιερό κάθισμα της «Παναγίας της Πορταΐτίσσης» την 9η  Ιούλιου του 2003.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, μετέβει εις την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Καρακάλου όπου και χοροστάτησε του μεθεόρτιου Εσπερινού και του Κτητορικού Μνημοσύνου, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαρίων Κτιτόρων της Μονής, Ρωμανού και Ανδρονίκου των Βασιλέων, Παχωμίου και Παχωμίου των Μοναχών και Ρωξάνδρας.

Στον Εσπερινό και στο Κτητορικό Μνημόσυνο συνχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος και έλαβαν μέρος ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, πολλοί ιερείς καθώς και πλήθος φιλομονάχων και ευλαβών προσκυνητών, οι οποίοι μετέβησαν εις την Ιερά Μονή για να συνεορτάσουν μετά των Καρακαλληνών Πατέρων και να τιμήσουν τούς Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο ενώ εν συνεχεία προεξήρχε και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Συνάξεως των Αγίων Αποστόλων, η οποία τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Καρακάλου σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό.


 Ετικέτες