Επιστολή του Γέροντος Ευθυμίου της Καψάλας Αγ. Όρους για το περιοδικό των Αγιορειτών για τον Οικουμενισμό

Loading...


Πολύ δυναμική η επιστολή του Γέροντος Ευθυμίου της Καψάλας του Αγίου Όρους για την έκδοση του περιοδικού των Αγιορειτών για τον Οικουμενισμό. «Αν εμείς αλλάξουμε τώρα το φρόνημά μας, θα προδώσουμε τους Πατέρες, τους Γεροντάδες μας» αναφέρει μεταξύ άλλων…

Ακολουθεί η επιστολή: 

Εκ μέρους του Ιερομονάχου Ευθυμίου, Γέροντος της Ιεράς Καλύβης Αναστάσεως, Καψάλα Αγίου Όρους, με αφορμή συζητήσεις σχετικές με το τεύχος των Αγιορειτών Πατέρων: «Άγιον Όρος: Διαχρονική μαρτυρία στους αγώνες υπέρ της Πίστεως».

«Η πρόσφατη έκδοση των Αγιορειτών Πατέρων, «Άγιον Όρος: Διαχρονική μαρτυρία στους αγώνες υπέρ της Πίστεως» (Άγιον Όρος 2014), αποτελεί πολύ καλή έκδοση και σωστή αναφορά στις παλαιές αποφάσεις της Ιεράς Κοινότητος και στα ομολογιακά κείμενα των οσιολογιωτάτων Ηγουμένων και παλαιών Γεροντάδων. Είμαι απολύτως σύμφωνος με τις αποφάσεις αυτές και τα κείμενα. Αυτό είναι το φρόνημα των Πατέρων μας και η Παράδοση του Αγίου Όρους. Έτσι δείχνουμε τη στάση μας απέναντι στους ετεροδόξους και στην παναίρεση του Οικουμενισμού. Αν εμείς αλλάξουμε τώρα το φρόνημά μας, θα προδώσουμε τους Πατέρες, τους Γεροντάδες μας. Αυτή είναι η συνείδηση του Αγίου Όρους».

Ιερομόναχος Ευθύμιος
Ιερά Καλύβη Αναστάσεως, ΚαψάλαΕτικέτες