Β. Πούτιν από το Άγιο Όρος: Σήμερα που αναγεννιούνται οι ιδέες του πατριωτισμού το Άγιο Όρος είναι χρησιμότερο ως πηγή έμπνευσης ‘(ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Ανταπόκριση : Γιώργος Θεοχάρης – ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

«Το Άγιο Όρος είναι ένας χώρος που εμπνέει τους Ορθοδόξους και ενώνει τον ρωσικό και ελληνικό λαό», εξήγησε σήμερα από το περιβόλι της Παναγιάς ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν που έφτασε στις 2:30 το μεσημέρι για τον εορτασμό της επετείου της χιλιόχρονης παρουσίας των Ρώσων μοναχών στον Αθωνα .

Στην προσλαλιά του συμπλήρωσε:

«Στη Ρωσία δίνουμε ειδικό βάρος στο Άγιο Όρος για την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας και της παράδοσης της .
Για πολλούς αιώνες από το Άγιο Όρος η Ρωσία αντλούσε πνευματική διαύγεια .
Σήμερα που γεννιούνται πάλι οι ιδέες του πατριωτισμού, της ανάπτυξης των χωρών, οι πηγές της έμπνευσης βρίσκονται εδώ στο Άγιο Όρος.

Κατόπιν ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε την πνευματική και ανθρωπιστική η αποστολή του Αθωνα  και αναφέρθηκε στη συγγένεια των δυο λαών .

«Αυξάνονται συνεχώς οι Ρώσοι προσκυνητές στο Άγιο Όρος, ευχαριστώ θερμά για την καλοπροαίρετη αντιμετώπισή σας», σημείωσε ο κ. Πούτιν απευθυνόμενος στους Αγιορείτες πατέρες.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος καλοσωρίζοντας τον κ. Πούτιν χαρακτήρισε το Άγιο Όρος ως πηγή έμπνευσης για σημαντικές αποφάσεις ενός ηγέτη λέγοντας ότι εδώ χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας. 

Κατόπιν ο κ. Πούτιν αποχώρησε από το κτίριο της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους. Δείτε το σχετικό βίντεο: 

 

Δείτε το ρεπορτάζ της παρουσίας του Ρώσου προέδρου στο Άγιο Όρος από την αρχή εδω