Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών διοργανώνει επετειακή εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως (29 Μαΐου 1453), το Σάββατο 30 Μαΐου 2026 και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Σάμου, στην πόλη της Σάμου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επετειακή ομιλία με θέμα σχετικό με την Άλωση της Βασιλεύουσας, την οποία θα εκφωνήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Κοσμόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών.
Επίσης, θα αποδοθούν ύμνοι, θρήνοι και πατριωτικά τραγούδια από τη Βυζαντινή Χορωδία των Ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του τελευταίου Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των πεσόντων κατά την Άλωση.






















