ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Κολωνία, παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων της ενορίας.
Επιμέλεια- Γιώργος Θεοχάρης
Με κατάνυξη συνεχίζεται το προσκύνημα του τιμίου λειψάνου της αριστεράς χειρός της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στη Γερμανία, παρουσία πλήθους πιστών από διάφορες πόλεις της χώρας. Το άφθαρτο και θαυματουργό λείψανο, ένα από τα πολυτιμότερα κειμήλια της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Ορους μεταφέρθηκε με ευλογία και συνοδεία πατέρων της Μονής, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται με τη φροντίδα του εφημερίου του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών π. Γεωργίου Κατζιγκά. Το τίμιο λείψανο, που εδώ και δύο χιλιετίες παραμένει άφθαρτο και ευωδιάζον, αποτελεί σύμβολο ζωντανής πίστης και πηγή πνευματικής ενίσχυσης για τους ορθοδόξους της Διασποράς.
Η ιερή πορεία του λειψάνου ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όμπερχάουζεν, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ενορίες του Πατριαρχείου Αντιοχείας, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ισαάκ: στον Άγιο Δημήτριο Κολωνίας, στον Άγιο Ιωσήφ τον Δαμασκηνό του Έσσεν και στην πόλη Βούρτσμπαχ.
Τις επόμενες ημέρες, 13 και 14 Νοεμβρίου, το λείψανο θα τεθεί προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στη Φρανκφούρτη, ενώ το Σάββατο θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό του Σωτήρος (Salvatorkirche) στο Μόναχο και την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων. Εκεί θα τελεστεί θεία λειτουργία πριν από την επιστροφή του στο Άγιον Όρος.
Η έλευση του τιμίου λειψάνου της Αγίας Μαγδαληνής στην Γερμανία αποτελεί γεγονός μεγάλης σημασίας για τους Ορθόδοξους πιστούς, καθότι για πρώτη φορά τίμιο λείψανο εξέρχεται από το Άγιον Όρος στην Δυτική Ευρώπη και σύμφωνα με πληροφορίες του vimaorthodoxias.gr προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον και σε πιστούς της Καθολικής και Προτεσταντικής Εκκλησίας.
Ήδη, χιλιάδες πιστοί έχουν προσκυνήσει το ιερό κειμήλιο, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία να βρεθούν κοντά σε ένα τόσο σπάνιο τεκμήριο της αγιορείτικης παράδοσης. Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε συνεννόηση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έχει προκαλέσει βαθιά πνευματική συγκίνηση στην ομογένεια.
Ο εφημέριος του ναού αναφέρθηκε στο παράδειγμα της πηγαίας πίστης της Αγίας Μαγδαληνής, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία του λειψάνου αποτελεί πηγή χάριτος και παρηγοριάς για τους ορθοδόξους της διασποράς. Η υποδοχή τελέστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την ευλογία της μητρόπολης Γερμανίας, που στήριξε τη μεταφορά και την τέλεση των ιερών ακολουθιών.
Οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να προσκυνούν το Ιερό Λείψανο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με καθημερινές ακολουθίες και παρακλήσεις προς την Αγία, ενώ η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για το προσεχές Σάββατο, επιστρέφοντας στο Άγιον Όρος.
Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ
Η άφιξη του λειψάνου έγινε δεκτή με τιμές, συνοδευόμενη από ιερείς και μέλη της ορθόδοξης κοινότητας της Γερμανίας, ενώ ακολούθησε Δοξολογία και Παράκληση στην Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή, την Ισαπόστολο και Μυροφόρο, που πρώτη ανήγγειλε την Ανάσταση του Χριστού. Το Ιερό Λείψανο τοποθετήθηκε στο κέντρο του ναού για προσκύνηση και ευλογία των πιστών, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και πνευματική κατάνυξη.



















