Ι.Μ.Ιλίου: Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025 ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία της εορτής της Παναγίας της επονομαζομένης «Παντανάσσης», στον Ιερό ενοριακό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Κρυονέρι του Δήμου Διονύσου.
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι Αρχιμανδρίτες Αγαθάγγελος Κόκλας – Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος ομίλησε κατάλληλα για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, της ανευρέσεως της εινόνας της Παναγίας της Πανταννάσης, καθώς και για τον ερχομό προς προσκύνηση από τους πιστούς αποτμήματος της χειρός της αγίας Αικατερίνης, το οποίο προσεκόμισε στον Ιερό Ναό ο Πρωτοσύγγελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης, τη ευλογία και αδεία του Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου – Ιωάννης Ράπτης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Τίτος Χρήστου – Αρχιερατικός Επίτροπος Φυλής και Αχαρνών, Εφραίμ Χριστοφοράκης – Αρχιερατικός Επίτροπος Πετρουπόλεως, ο π. Κωνσταντίνος Μανώλης – εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αχαρνών και οι διακόνοι του Μητροπολίτη π. Άγγελος Μιχαλόπουλος και π. Καλλίνικος Ζωγράφος.
Χρέη τελετάρχου άσκησε ο π. Πέτρος Θεοδοσίου, Πρόεδρος του Εκκλ. Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Κρυονερίου.
Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν ο κ. Δημήτριος Δαμάσκος – αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, η κα Μαρία Ανδριανοπούλου – Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου, ο κ. Νικόλαος Κοκκαλάς – αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Εκτάκτων Αναγκών και πλήθος ενοριτών και προσκυνητών από ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.
Μετά την τέλεση της ακολουθίας της ευλογίας των άρτων, ο Μητροπολίτης διένειμε το αντίδωρο στους παρευρισκομένους πιστούς και προσκυνητές, ευχόμενος σε όλους πλούσια την χάρη της Παναγίας και την ευλογία της Αγίας Αικατερίνης, της οποίας το λείψανο προσεκύνησαν.