Ένα ελαφρύ, γρήγορο και γκουρμέ γλυκό, ιδανικό για να κλείσει γεύμα ή να σε γλυκάνει μέσα στη μέρα.
Υλικά (για 4 μερίδες)
• 2 μπανάνες ώριμες
• 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
• 1 χούφτα καρύδια ή φουντούκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες.
2. Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα.
3. Ρίχνουμε τις μπανάνες και τις καραμελώνουμε για 1-2 λεπτά.
4. Μοιράζουμε το γιαούρτι σε μπολάκια, βάζουμε από πάνω τις καραμελωμένες μπανάνες και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
5. Σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζεστό το φρούτο και δροσερό το γιαούρτι.
Τι το κάνει ξεχωριστό
Η αντίθεση ζεστού–κρύου και το παιχνίδι με τις υφές (κρεμώδες γιαούρτι, τραγανά καρύδια, καραμελωμένη μπανάνα) δίνει ένα γλυκό που ετοιμάζεται σε λιγότερο από 10 λεπτά και φαίνεται… γκουρμέ!