Πως να ζήσετε μέχρι τα 100…

Loading...


Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, οι υπεραιωνόβιοι ανά τον κόσμο θα φτάσουν τα 3,2 εκατομμύρια μέχρι το 2050, ενώ το 2011 ήταν μόλις 316.000.

Θέλετε να μάθετε πώς θα μπείτε κι εσείς σε αυτή την εκλεκτή «ελίτ»; Δείτε ποιες συνήθειες να υιοθετήσετε και ποιες αλλαγές πρέπει να κάνετε στην καθημερινότητά σας.

1. Προτιμήστε το σπιτικό φαγητό: Οι άνθρωποι ηλικίας 65 ετών που μαγειρεύουν στο σπίτι πέντε φορές την εβδομάδα είναι 47% πιο πιθανό να ζήσουν μία επιπλέον δεκαετία σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν συχνά έτοιμα γεύματα.

2. Βγάλτε από τη ζωή σας τα αλλαντικά: Τα λουκάνικα και το μπέικον μικραίνουν τη ζωή, καθώς η συχνή κατανάλωσή τους συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο και καρδιοπάθεια.

Διαβάστε εδώ:  Καρδιά: 5 καθημερινές συνήθειες που κάνουν κακό

3. Πάρτε παράδειγμα από τους Ιάπωνες: Μελέτη σε 40.500 Ιάπωνες έδειξε ότι όσοι πίνουν τουλάχιστον 5 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια, ενώ όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία λαμβάνουν από τα ψάρια, ζουν κατά μέσο όρο 2,2 επιπλέον χρόνια.

4. Κινηθείτε: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά σωματικής άσκησης την εβδομάδα. Αυτή η «δόση» γυμναστικής συνδέεται με περίπου 4 έξτρα χρόνια ζωής.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ…