Οκτώβριος: Μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Loading...


Ο μαστολόγος χειρουργός Σταύρος Τσιριγωτάκης με τους συνεργάτες του, είναι εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι στις παθήσεις μαστού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η πιστοποίηση του Σταύρου Τσιριγωτάκη, προέρχεται μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας από την Senologic International Society (SIS).

Αφού παρακολούθησε τα μαθήματα στη σχολή μαστολογίας, πέρασε τις προβλεπόμενες εξετάσεις και πιστοποιήθηκε από την Παγκόσμια Εταιρεία Μαστολογίας (SIS). Η αξία της εξειδίκευσης ενός χειρουργού στη μαστολογία, είναι ακρογωνιαίος λίθος στην επιτυχή έκβαση των ασθενών με καρκίνο στο μαστό. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε, που η πρόγνωση των γυναικών με καρκίνο μαστού είναι διαφορετική από χώρα σε χώρα, αλλά και από πόλη σε πόλη και εξαρτάται άμεσα από το που έχει απευθυνθεί μια γυναίκα, επίσης είναι διαφορετική από το ένα νοσοκομείο στα άλλο ακόμα και αν αυτά τα νοσοκομεία βρίσκονται στην ίδια πόλη.

Η ομάδα του Σταύρου Τσιριγωτάκη αποτελείται από γιατρούς εξειδικευμένους και πιστοποιημένους στον καρκίνο του μαστού. Στο Πρότυπο Χειρουργικό Κέντρο Πειραιά, αντιμετωπίζονται επίσης ασθενείς με μη-καρκινικές καταστάσεις του μαστού καθώς επίσης εκείνοι που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για να εμφανίσουν τον καρκίνο του μαστού.
Μια επίσης σημαντική υπηρεσία του Κέντρου είναι ο τακτικός έλεγχος των υγιών γυναικών, σε αυτές γίνεται ευαισθητοποίηση, ενημέρωση υψηλού επιπέδου για τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στο μαστό, για το τι πρέπει να προσέχουν και για το πώς μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου στο μαστό. Αυτή η μεγάλη ποικιλία της φροντίδας του μαστού δίνει στο Κέντρο μας για το Μαστό ένα επίπεδο εμπειρίας που είναι πραγματικά υψηλό και συμβάλει σημαντικά στη διατήρηση της υγείας των γυναικών και είναι αξεπέραστο τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή μας.

Οι Υπηρεσίες της Υγείας των μαστών σας, στο Πρότυπο Χειρουργικό Κέντρο Πειραιά γίνεται από μια πολύ εξειδικευμένη ομάδα που ασχολείται με εσάς, μέσω της διενέργειας πλήρους ελέγχου με υψηλής ευαισθησίας, εξειδίκευσης και ακρίβειας διαγνωστικές εξετάσεις καθώς επίσης και με την προηγμένη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού αλλά και τη φροντίδας του μαστού που όλες οι γυναίκες πρέπει να έχουν, ανεξάρτητα με το αν είναι ασθενείς ή υγιείς.

Μια προσωπική προσέγγιση
Ο μαστολόγος Σταύρος Τσιριγωτάκης χρησιμοποιεί μια διεπιστημονική προσέγγιση τόσο για την αντιμετώπιση συνηθισμένων περιστατικών όσο και για την αντιμετώπιση πολύπλοκων και δύσκολων περιπτώσεων καρκίνου του μαστού. Η ομάδα του αποτελείται από τον ίδιον, από την χειρουργό μαστού κα Λεμονή, η οποία είναι επίσης πιστοποιημένη στο μαστό, από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, γυναικολόγο, ογκολόγο, ακτινοθεραπευτή, ακτινολόγο και γενετικούς συμβούλους οι οποίοι εστιάζουν τις προσπάθειές τους για τον σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων θεραπείας που θα βελτιώσει τα αποτελέσματα για κάθε ασθενή.

Δουλεύουμε όλοι μαζί για να έχετε εσείς τη θεραπεία, τη φροντίδα και τις συνθήκες που χρειάζεστε και με αυτό τον τρόπο σας εξασφαλίζουμε την καλύτερη αντιμετώπιση ώστε να έχετε την καλύτερη πρόγνωση και την καλή υγεία που χρειάζεστε.
Για ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες μας για τους μαστούς σας, παρακαλώ καλέστε 210-4619735.

Εξέταση προληπτική ή για έγκαιρη διάγνωση
Στο Πρότυπο Κέντρο Χειρουργικής Πειραιά, ο μαστολόγος Σταύρος Τσιριγωτάκης προσφέρει ένα εξειδικευμένο και ευρύ φάσμα επιλογών ελέγχου.

Διάγνωση
Χρησιμοποιώντας ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, συχνά μπορεί να διαγνώσει τον καρκίνο του μαστού σε πολύ πρώιμο στάδιο, χωρίς την διενέργεια χειρουργικής επέμβασης βιοψίας για τον καθοριμό της διάγνωσης.
FNA-κυτταρολογική εξέταση με παρακέντηση
Core biopsy-βιοψία μέσω παρακέντησης με κόπτουσα βελόνα
BLES(breast lesions excision system)-λήψη τμήματος βλάβης ή ολόκληρης βλάβης, διαστάσεων μέχρι 2 εκατοστών, με στερεοτακτικό σύστημα λήψης του υλικού για εξέταση, χωρίς τη διενέργεια χειρουργείου.

Διαβάστε εδώ:  AIDS: Αύξηση των κρουσμάτων HIV στην Ελλάδα

Θεραπεία
Με την πρόσβασή μας σε καινοτόμες επιλογές θεραπείας και τις κατάλληλες κλινικές εξετάσεις, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις πιο ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για να διαχειριστούμε τον καρκίνο σας. Σε ορισμένες βέβαια περιπτώσεις δεν μπορούμε να αποφύγουμε την μαστεκτομή. Αλλά ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, η ομάδα μας με τον πλαστικό χειρουργό, μπορεί να σας προσφέρει όταν ενδείκνυται, ακόμα και άμεση αποκατάσταση.
Ο Σταύρος Τσιριγωτάκης μαζί με τους συνεργάτες του, ογκολόγο, ακτινοθεραπευτή, ανοσολόγο, θα σχεδιάσουν με κάθε λεπτομέρεια την συμπληρωματική θεραπεία που πιθανόν να χρειαστείτε για την βελτιστοποίηση του αποτελέσματος της θεραπείας σας.

Υποστήριξη-Ψυχολογική στήριξη
Προσφέρουμε μια σειρά από υπηρεσίες και προγράμματα, αλλά και από προϊόντα, που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν και να σας προσφέρουν την καθοδήγηση και την υποστήριξη που χρειάζεστε καθ’ όλη τη θεραπεία και την ανάρρωσή σας.

Με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, που είναι ο Οκτώβριος, παγκοσμίως, θα χαρούμε αν μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε.
www.tsirigotakis.gr

 

Μια επίσκεψη στο Άγιο Όρος, είναι όνειρο ζωής του καθενός. Οι ιατρικές μας υπηρεσίες είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, που κρατούν τις Θερμοπύλες της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού και πολλών άλλων. Είμαστε ευγνώμονες που προσεύχονται καθημερινά για εμάς και τους ασθενείς μας, αλλά και για το ότι χειρουργούμε καθημερινά με την ευλογία τους.

  tilegrafima.gr