Απεργία έως και τις 19 Δεκεμβρίου στα πολυϊατρεία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Loading...


Είναι οριστικό. Οι γιατροί του πρώην  ΙΚΑ φθάνουν την κόντρα στα άκρα μετά και τις τελευταίες τοποθετήσεις Άδωνι περί αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ, πρόταση που ελήφθη ως προκλητική από τον κλάδο. Όπως επίσημα ανακοίνωσε η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών, η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε να υλοποιήσει την ομόθυμη απόφαση για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 16,17,18 & 19 Δεκεμβρίου.

Οι γιατροί καλούν το Υπουργείο Υγείας να παρουσιάσει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής (συνεδριάζει Τετάρτη), ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για μια ισχυρή Δημόσια Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

Δεν είναι δυνατόν ο σχεδιασμός του Υπουργού, να αρχίζει και να τελειώνει στον αριθμό των γιατρών που θα απολυθούν” σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Εκτός αυτού οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ καλούν σε συστράτευση τους συναδέλφους τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ να συντονιστούν στον αγώνα τους “που είναι κοινός για την αξιοπρέπεια του κλάδου” όπως αναφέρουν. Μάλιστα εξηγούν ότι: “Η απαλλοτρίωση των δημόσιων πολυϊατρείων θα είναι και η ταφόπλακα για κάθε ελεύθερο επαγγελματία που θα υπαλληλοποιηθεί από τους μεγάλους επιχειρηματίες στον χώρο της υγείας”.

Να σημειωθεί ότι με βάση τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.