Ερχονται τα «έξυπνα» αντιβιοτικά

Loading...


Νέο, έξυπνο, προγραμματιζόμενο αντιβιοτικό θα σκοτώνει μόνο τα κακά μικρόβια, ακόμα και τα ανθεκτικά, αφήνοντας ανέπαφα τα καλά.

Αυτό υπόσχονται ερευνητές πανεπιστημίου των ΗΠΑ.

Όταν παίρνουμε ένα αντιβιοτικό, επειδή κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό μας, εκείνο σκοτώνει δυστυχώς αδιάκριτα όλα τα μικρόβια που κατοικούν στον οργανισμό μας, κακά και καλά.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Rockefeller αποφάσισαν να εργαστούν πάνω στη δημιουργία ενός πιο έξυπνου και αποτελεσματικού αντιβιοτικού και τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό Nature Biotechnology. Ο στόχος τους είναι να φτιάξουν ένα αντιβιοτικό το οποίο θα μπορούν να προγραμματίζουν ώστε να σκοτώνει συγκεκριμένα κακά μικρόβια.

Μάλιστα το συγκεκριμένο αντιβιοτικό θα είναι αποτελεσματικό κυρίως απέναντι στα ανθεκτικά μικρόβια και θα καταφέρνει να εξολοθρεύει αυτά, αφήνοντας ανέπαφα τα καλά μικρόβια αντίστοιχα.

Έτσι, πρόκειται για ένα φάρμακο που θα φέρει δύο καλά αποτελέσματα ταυτόχρονα, δεν θα δημιουργεί ανθεκτικά μικρόβια από τη μία πλευρά και θα προστατεύει τα χρήσιμα καλά μικρόβια που κατοικούν στον οργανισμό μας, τα οποία συνήθως καταστρέφονται – ως παράπλευρες απώλειες – από τα συνηθισμένα αντιβιοτικά.Ετικέτες